Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saya Gray – “IF THERE’S NO SEAT IN THE SKY (WILL YOU FORGIVE ME???)”

© Jennifer Cheng

De kans dat je al eerder van Saya Gray hebt gehoord, is niet bijzonder groot, maar wellicht heb je haar wel al eens horen spelen. Als bassiste van Daniel Caesar verwierf ze de afgelopen jaren heel wat podiumervaring. Tegenwoordig focust Saya Gray zich ook wat meer op haar solocarrière en dat moet ze gelukkig niet alleen doen. Met het gerenommeerde Britse indielabel Dirty Hit (Wolf Alice, The 1975, …) vond ze een passende partner die haar zal helpen om de wereldverovering in te zetten. Op 2 juni brengt ze in ieder geval al een eerste project uit met 19 Masters en afgaande van de eerste single “IF THERE’S NO SEAT IN THE SKY (WILL YOU FORGIVE ME???)” zou dat wel eens een onverwachte parel kunnen worden.

De term single is eigenlijk niet echt toepasselijk voor “IF THERE’S NO SEAT IN THE SKY (WILL YOU FORGIVE ME???)”, want het nummer is verre van een licht verteerbaar stukje muziek. Saya Gray bewandelt namelijk verschillende wegen in amper drie en een halve minuut en zorgt daarmee voor georkestreerde chaos. Wie het nummer vaker oplegt, zal echter de magie, virtuositeit en de genialiteit van Saya Gray al snel ondervinden. Achter complexe structuren zitten vaak simpele akkoorden die mits onverwachte timing voor een incoherent geheel zorgen. Saai of voorspelbaar wordt het op “IF THERE’S NO SEAT IN THE SKY (WILL YOU FORGIVE ME???)” nooit en net dat laat alle wegen open voor haar eerste grote project.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1812 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Saya Gray - 19 MASTERS (★★★★): Met voeten op het plafond en zo wandelen op nieuwe grond

Saya Gray is een Canadees-Japanse muzikante uit Toronto die in de industrie vooral gekend staat om haar bevlogen baswerk. Zo speelde ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.