Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia – “Whatever Simon Says”

© Kamilia Sain

Als je dacht dat r&b en soul allang waren uitgestorven, heb je waarschijnlijk nog nooit van Mahalia gehoord. Haar stijl zouden we het best kunnen beschrijven als een frisse mix tussen Erykah Badu en Lauryn Hill. De bal ging vrijwel meteen aan het rollen na haar eerste nummer, dat ze trouwens uitbracht toen ze nog maar een tiener was. Ze tekende een contract bij Asylum Records en de rest is geschiedenis. Haar laatste album Love and Compromise was een razend succes en zijn we hier op de redactie nog altijd niet beu geluisterd. Of we dit jaar een nieuwe lp krijgen, is nog onduidelijk, maar onze honger wordt gelukkig gestild met hier en daar een single. Na “Letter to Ur Ex” krijgen we vandaag “Whatever Simon Says”.

Een eenvoudige drumloop leidt het nummer in, maar wordt na een maat al vrij onverwachts bijgestaan door een hemels klinkende piano en de stem van Mahalia zelve. Na haar laatste nummer waarop ze de ex van haar partner vriendelijk verzocht om op te rotten, maakt ze wederom duidelijk hoe sterk ze in haar schoenen staat. ‘I heard you like a little black dress, so I wear red’, zingt ze. Groot gelijk! De speelse tekst kunnen we wel smaken, maar de instrumentatie begint na een tijdje te vervelen. Het refrein komt echter opdagen als een redder in nood, met een oneindig diepe bas à la KAYTRANADA en achtergrondzang die iets weg heeft van Daft Punks “Around the World”. Bovendien is het enorm meezingwaardig met makkelijk te onthouden woorden: ‘whatever whatever, whatever whatever’. Dit is trouwens ook het antwoord dat je zou krijgen, als je haar vraagt hoe het nu met haar nieuwe album zit. Voor de dag ermee!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.