Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia – “Letter To Ur Ex”

© Kamilia Sain

Er verschijnt altijd spontaan een glimlach op ons gezicht wanneer Mahalia nieuwe muziek aankondigt. Ook vandaag is geen uitzondering, want de Brits-Jamaicaanse dropt haar nieuwe single “Letter To Ur Ex”. In 2018 wist ze onze aandacht al te trekken met een nummer over haar ex en sindsdien is de (gebroken) liefde ook gewoon centraal blijven staan in Mahalia’s nummers. Op “I Wish I Missed My Ex” zong ze haar eigen ex-liefde nog de zachte vernieling in, maar deze keer krijgen we weer een ander perspectief. Zoals de titel al prijsgeeft, richt ze zich hier namelijk direct tot de ex van haar eigen partner.

Van haar vorige werk weten we ondertussen dat Mahalia er geen doekjes om windt. Ze deelt altijd haar eigen ervaringen en gevoelens op een oprechte manier en legt zo steeds weer een stukje van haar ziel bloot. Ook al is het een boodschap aan de ex van haar geliefde, het is allesbehalve een bittere scheldtirade. Mahalia geeft namelijk toe dat ze zich herkent in de hopeloze avances van de ex-vrouw in het spel, en blikt zo terug op haar eigen hartzeer. Mahalia omschreef het schrijfproces van dit nummer dan ook als persoonlijke therapie. Zo weet ze naar goede gewoonte opnieuw een gevoelige snaar te raken.

Het zwoele gitaarspel zet de emoties vanaf het begin dan ook goed in de verf en ook de strijkers geven het persoonlijke verhaal naar het einde toe nog een extra emotionele lading. De beat zorgt dan weer voor de nodige balans, al verdwijnt die wel heel erg snel weer van het toneel. Met iets meer dan 2 minuten voelt “Letter To Ur Ex” dan ook meer aan als een soort interlude. Bijzonder korte single dus, maar Mahalia maakt haar punt wel duidelijk.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Ferdous - Dreamland (★★★½): Flitsend neonlandschap

Stilzitten staat niet meteen in het woordenboek van de Afghaans-Nederlandse Ferdous Dehzad. De songwriter en producer verscheen rond 2016 op onze radar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andra Day - "Where Do We Go"

Andra Day werd in een winkelcentrum waar ze zong opgemerkt door de toenmalige vrouw van Stevie Wonder en die bracht de bal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snoh Aalegra - "Sweet Tea"

Snoh Aalegra serveert haar nieuwe single “Sweet Tea” speciaal voor wie van mening is dat de liefdesliedjes van Michael Jackson het beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.