Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lander & Adriaan – “Dansshow”

© Tina Herbots

Lander & Adriaan is een duo bestaande uit Lander Gyselinck en Adriaan Van De Velde. Die eerste verdiende zijn strepen als drummer bij STUFF., BeraadGeslagen en heeft z’n eigen soloproject met Hihats In Trees. Adriaan op zijn beurt is beter bekend als Pomrad en is een van de betere ‘keywizards’ van Antwerpen en omstreken. Afgelopen zomer speelden ze enkele shows samen en ondertussen brengen ze hun derde single uit van een aankomend album. Het is moeilijk (en even overbodig misschien) om een genre te plakken op hun composities, maar het ligt ergens tussen funk, jazz, experimentele electronica en hiphop. Uiteindelijk draait het hem om de sound, niet om het label, tijd om te luisteren en vooral, dansend te genieten.

Een amusant riedeltje maakt ons al duidelijk dat het niet is van stil te zitten. Aangevuld met Lander z’n strakke drums zijn we vertrokken voor een hyperactieve rit van vier minuten en twintig seconden, toeval of een plezant grapje? We zullen het nooit weten. Het voelt allemaal enorm speels, snel en luchtig aan. Al snel vervalt het nummer in een soort van uptempo bossanova met gepraat op de achtergrond. Het lijkt alsof we ons bevinden op een trouwfeest waar de dansvloer even blijft stilstaan. Een licht weemoedige saxofoon zweeft tussen de breakbeat en mysterieuze synths. Maar dan verandert de saxofoon van stijl tussen impro en bebop en hier komt ook ons besef van de titel van de single “dansshow”. Natuurlijk, het publiek juicht ons ondertussen al aan, de laatste dranken werden genuttigd en de laatste anderhalve minuut worden we uitgenodigd om alles te geven. Gek en geniaal ontmoeten elkaar op een rollercoaster van kunde en amusement. Of zoals de heren het zelf zeggen: ‘Music is for dancing. Point final’.

De titel van hun debuutalbum is nog een mysterie, maar de geboortedatum weten we – raar maar waar – wel al. 15 april komt het album uit. In april en mei 2022 staan een aantal shows gepland van Leuven tot Brugge.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Absolutely Free Festival: Porridge Radio, King Hannah, Protomartyr en meer!

Nu de festivalzomer alsmaar nadrukkelijker voor de deur staat, kan ook Absolutely Free Festival in Genk niet achterblijven. Het tweedaagse festival in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Paradise City vult affiche aan met live-acts van RY X, Bolis Pupul, Lander & Adriaan en 13 anderen

Na Adriatique en Nico Morano vult weekender Paradise City in het Vlaams-Brabantse Perk zijn affiche aan met liveoptredens van onder andere RY…
LiveRecensies

We Are Open (dag 2) @ Trix: En er werd gedanst

Nadat op de vrijdag van We Are Open met Jazz Brak, RONKER en Kleine Crack & Slagter al heel wat mooie namen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.