Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KennyHoopla – “DIRTY WHITE VANS//”

© RAHEEMISBLIND

KennyHoopla is een van de recentste revelaties binnen het poppunkgenre. Hij scoorde al enkele hits zoals “how will i rest in peace if i’m buried by a highway?//”, dat veel wat weg heeft van Bloc Party. Ook met “hollywood sucks//” had hij een hitje te pakken, het nummer doet dan weer enorm aan blink-182 denken. Dat mag ook geen verrassing zijn aangezien de drummer van blink-182, Travis Barker, heel wat nummers van de jonge KennyHoopla producet en geregeld de rol van drummer op zich neemt. KennyHoopla zelf verzorgde onder andere ook al het voorprogramma van Machine Gun Kelly, een andere grootheid binnen de poppunkscene, die net als hij ook geregeld beroep doet op Travis Barker.

KennyHoopla komt nu met een nieuwe single die wat verder lijkt te liggen van het poppunkgenre. “DIRTY WHITE VANS” is voorzien van een degelijke trapbeat die we eerder bij het rapgenre zouden plaatsen, al komt hij daar volledig mee weg. Het mag dan ook niet verbazen dat hij zich aan enkele stukken rap waagt. Ook deze klinken geslaagd en sluiten nauw aan bij de beat onder het nummer. De teksten gaan over een verloren liefde of misschien eerder een onbereikbare liefde die uiteindelijk verloren ging. Dat kunnen we afleiden uit de woorden: ’tryna get inside your heart, but it’s a wall in the way’. Verder gaat het nummer niet over witte busjes, zoals de titel bij sommigen zal doen vermoeden. Er wordt wel gesproken over het schoenenmerk Vans, meer bepaald vuile, witte Vans waarop KennyHoopla het adres gaf waarbij zijn onbereikbare liefde terecht kon voor een feestje. Met deze “DIRTY WHITE VANS//” toont KennyHoopla zich van een andere kant en dat doet hij goed.

KennyHoopla staat op 2 juli op Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 - "FELL IN LOVE"

Het illustere blink-182, bestaande uit Mark Hoppus, Travis Barker en de onvermoeibare Tom DeLonge, is momenteel bezig aan een Europese tournee en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 - "DANCE WITH ME"

Wie herinnert zich de videoclips van “All the Small Things” en “What’s My Age Again” van blink-182 niet? In wat wordt aangekondigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.