Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andrew Bird – “Atomized”

© CPU – Cédric Depraetere

Andrew Bird kennen we voornamelijk als vioolvirtuoos die ook met heel wat andere muziekinstrumenten overweg kan. Bird is al lange tijd actief binnen de muziekwereld. Op vierjarige leeftijd begon hij al met het bespelen van de viool en in 1996 behaalde hij dan ook een bachelordiploma vioolspelen. Datzelfde jaar verscheen ook zijn debuutalbum Music of Hair, de inspiratie voor de titel vond hij in een gedicht van Galway Kinnel. Zijn jongste werk is een album gevuld met eigenwijze kerstliedjes genaamd Hark!, dat verscheen in 2020.

Bird komt nu met zijn nieuwe single “Atomized”. Het nummer begint met een kort instrumentaal stuk dat haast als tropisch zou kunnen worden omschreven. Het vrolijk en bovenal groovy ritme zet zich gedurende het gehele nummer verder. Op de zang valt helemaal niets af te dingen en na een kleine twee minuten worden we verwend met meer dan degelijk vioolspel, zoals we dat van Bird gewend zijn.
De tekst is dan weer minder vrolijk. Bird heeft het over atomisering, dat gaf de titel al weg. Welke vorm van atomisering, is ons niet geheel duidelijk, al durven we vermoeden dat het die van de samenleving zou kunnen zijn.

Verder zingt hij ook nog dat zaken uiteenvallen, al is hier ook niet zonneklaar welke zaken dit zouden zijn. Na een drietal minuten horen we van de achtergrondzangers nog ‘We’re only human, that’s what we do’ zingen, dat volgt op het catchy refrein waarin hij zingt over hoe men de schuld afschuift richting de technologie. Bird vindt het zelf allemaal slechts excuses. Het is een understatement om te zeggen dat de teksten zeer doordacht zijn. Ze spreken mensen aan en eender wie kan ze naar eigen wens een betekenis toekennen, briljant.
“Atomized” doet ongetwijfeld naar meer smaken. De kans is dan ook groot dat deze single de voorbode is van een nieuw album.

Andrew Bird treedt in de nabije toekomst helaas niet op in België. Hij doet dit wel in Frankrijk, Duitsland en Nederland in kader van zijn Outside Problems Tour.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

431 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andrew Bird - "I felt a Funeral, in my Brain" (feat. Phoebe Bridgers)

Andrew Bird associëren we meteen met virtuositeit en zijn geliefkoosde viool. Dat het instrument een bron van inspiratie vormt voor de Amerikaan,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andrew Bird - "Make a Picture"

Wie de naam van Andrew Bird hoort vallen, denkt meteen aan zijn virtuositeit op zijn geliefkoosde viool. Bird startte met het spelen…
LiveRecensies

Andrew Bird @ Handelsbeurs (Gent): Rasmuzikant slaat zijn vleugels

Met zijn zelfverklaarde beste werk tot nu toe bleef Andrew Bird vooral onder de radar vliegen. My Finest Work Yet is wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.