Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simple Plan – “The Antidote”

© Nathan Dobbelaere

Simple Plan is zo’n band waar altijd op wordt neergekeken omdat hun sound nogal clichématig is. Toch weerhield dat hen er niet van om verschillende succesvolle platen uit te brengen. De laatste, Opinion Overload, dateert weliswaar alweer van 2016. In tussentijd was de band wel op tour, te horen op een nummer met We The Kings, maakte ze eerder dit jaar nog een cover van de Scooby-Doo Theme en hoorden we de artiesten als feature bij Chad Tepper. Hoog tijd dus dat er eens echte nieuwe muziek van de groep kwam, en die is er nu in de vorm van “The Antidote”.

Waar Simple Plan soms richting de hardere punk gaat, slaat “The Antidote” een andere weg in: die van de emopop. Die emotionele poppunk van Simple Plan, dat is iets waarvan ons hart toch wat week wordt. Het begint al meteen met een tamelijk weemoedige gitaar die ondersteund wordt door de herkenbare vocals van Pierre Bouvier. Eens we richting het refrein gaan, ontploft het nummer met wat meer gitaren en zo wordt die weemoedige sfeer plots iets hoopgevends. Simple Plan bezingt dus opnieuw de liefde en “The Antidote” is daarbij de persoon die alle pijn kan wegnemen. Zo’n emotionele punk: daar krijgen wij het warm van. Simple Plan blijft met andere woorden weg van de iets te platte wegen die ze eind jaren 2010 bewandelden, en keert terug naar haar sterke songs uit de jaren 2000. Dat horen we graag!

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Sum 41 + Simple Plan @ Vorst Nationaal: Ieder feestje heeft ballonnen

Terwijl Green Day en blink-182 hun gloriedagen herbeleven, is Sum 41 altijd blijven presteren. Zelfs in de jaren dat frontman Deryck Whibley…
AlbumsRecensies

Simple Plan - Harder Than It Looks (★★★): Vrolijke poppunk met een donker randje

2022 is het jaar waarin Simple Plans debuut No Pads No Helmets… Just Balls zijn twintigste verjaardag viert. De vijf jonge gasten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simple Plan - "Wake Me Up (When This Nightmare’s Over)"

“Wake Me Up (When This Nightmare’s Over)” is ondertussen de vierde single die we op ons bord krijgen van het aankomende nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.