Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ethan Gruska & Bon Iver – “So Unimportant”

© Graham Tolbert

We kunnen niet veel positiefs zeggen over de coronacrisis, behalve dat veel artiesten het de perfecte gelegenheid vonden om hun creatieve horizonten te verleggen. Dat deed ook de synthpopband Sylvan Esso. Het duo geniet weliswaar slechts van een bescheiden populariteit, maar zit daarentegen wel achter een groter project. Tijdens de lockdown richtten de Amerikanen het label Psychic Hotline op, en dat ging gepaard met een speciale reeks singles van onder andere The Tallest Man on Earth, Bartees Strange en Blake Mills. Aan dat rijtje mogen we vandaag een grote naam toevoegen, want Ethan Gruska en Bon Iver sloegen de handen in elkaar voor het nieuwe “So Unimportant”.

Waar Bon Iver van wereldfaam geniet, doet de naam Ethan Gruska misschien niet meteen een belletje rinkelen. De man had bijvoorbeeld een significante rol in de successen van Phoebe Bridgers, als muzikant en co-producer van Stranger in the Alps en Punisher. De ideale compagnon voor Justin Vernon dus, want “So Unimportant” werd een prachtig indiefolknummer. Daar zitten overigens ook Rob Moose, Blake Mills en Matt Chamberlain voor iets tussen, gezien zij een deel van de instrumentatie voor zich namen.

Voor iets meer dan vier minuten nemen de twee ons mee op reis naar hun wonderlijke wereld, waarin we herkenbare elementen van beide artiesten terughoren. “So Unimportant” kabbelt in z’n geheel misschien wel een beetje voort, maar dan op de manier waarop genieten centraal staat. Het nummer hangt aan elkaar met wat elektronische geluiden, met daarover rustgevende blazers en euforische strijkers. Doe daar dan nog eens de elektronisch bewerkte stemmen van Gruska en Vernon bij, en voor je het weet heb je een bijzonder idyllische single. Hier en daar horen we ook nog een herwerkte twist, waardoor “So Unimportant” binnen de kortste keren je favoriete afspeellijst induikt. De leukste dingen komen als je ze het minst verwacht, en zo is deze plotse release een hoogtepuntje van de dag.

Op 3 november staat Bon Iver eindelijk in het Sportpaleis. Tickets zijn nog steeds te koop.

Ethan Gruska: Facebook / Instagram
Bon Iver: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single S. Carey - "Break Me Open"

Sean Carey kennen we vooral als de drummer van Bon Iver, maar ook onder eigen naam maakt de beste man bijzonder fijne…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bon Iver - “Second Nature”

Wie had ooit gedacht dat we Bon Iver, Ariana Grande en Kid Cudi in dezelfde zin zouden vernoemen? Wel, dankzij de nieuwe…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.