FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ibrahim Maalouf, Avishai Cohen Trio, Archie Shepp en 18 andere namen voor Gent Jazz 2022

©CPU – Ymke Dirikx

Voor de meeste festivals betekende de coronacrisis een annulatie van hun voorbije edities, maar niet voor Gent Jazz. Het festival op de Bijlokesite ging de voorbije jaren door in afgeslankte vorm met heel wat Belgische artiesten. Toch zijn we heel blij dat we eindelijk nog eens kunnen uitkijken naar een editie met alles erop en eraan, want het lijstje bevestigde namen begint bijzonder indrukwekkend te worden.

Zo werden er een tijd terug kleppers als Van Morrison, Agnes Obel, Kae Tempest en (uiteraard) Sting (her)bevestigd. Dat lijstje wordt vandaag nog eens aangedikt met heel wat jazzgrootheden waaronder Ibrahim Maalouf, Archie Shepp met Jason Moran (die vorig jaar nog samen een album uitbrachten), Avishai Cohen trio en Melody Gardot. Ook de samenwerkingen tussen Dave Douglas en Joe Lovano Quintet en Charles Lloyd en Bill Frisell zullen de jazzliefhebbers plezieren.

Verder zijn er ook heel wat recentere projecten toegevoegd aan de line-up. Zo staat het brits jazzcollectief Maisha op de planken met niemand minder dan jazzlegende Gary Bartz. Ook Judi Jackson, Charlotte Dos Santos, Christian McBride & Inside Straight en Youn Sun Nah zullen fijne ontdekkingen zijn op het festival.

Tenslotte komen er ook heel wat Belgische namen naar Gent waaronder Meskerem Mees, Sylvie Kreusch, Sohnarr, Gabriel Rios, Novastar en Mauro Pawlowski. Namen die traditioneel gezien niet meteen met jazz worden geassocieerd, maar hun plaats op het festival wel weten te vinden.

Gent Jazz vindt plaats van 7 tot 17 juli in de Bijlokesite. Binnenkort worden er meer namen bekend gemaakt. Meer info en tickets vind je hier.

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nile Rodgers, DJ Shadow, André 3000, The Cinematic Orchestra en veel meer namen voor Gent Jazz

Elk jaar puzzelt Gent Jazz aan een mooie line-up en dit jaar is dat niet anders. Eerder aangekondigde kleppers als Air, Diana…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Birdy, Laufey, Rodrigo y Gabriela en meer naar Gent Jazz!

We keken met aankondigingen van Bill Frisell Trio, Diana Krall, Jamie Cullum, Patrick Bruel en AIR al uit naar de volgende namedrop van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Diana Krall, AIR, Patrick Bruel en meer naar Gent Jazz!

Vorig jaar sloegen we nog een kreet van opluchting toen we te horen kregen dat Gent Jazz van de dood gered werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.