Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fuel Balance – “Foxy”

Na Equal Idiots vermoedden we dat het nog een poosje zou duren voordat een nieuw Belgisch rock-‘n-rollduo de lat naar een hoger niveau zou tillen. We zijn dus verheugd om aan te kondigen dat die langverwachte concurrentie er eindelijk is. Fuel Balance bestaat uit twee jochies die nauwelijks haar op hun kin hebben staan, maar als ervaren rotten klinken die al tien jaar samenspelen. Drummer Arno mag dan wel een geschoolde multi-instrumentalist zijn, maar zanger Felix leerde al zijn gitaarkunstjes op eigen houtje tijdens jamsessies. Hun vorige single “Sludge Puppy” zette onze trommelvliezen al aan het bibberen. Onze innerlijke rust was nog maar net wedergekeerd toen we zagen dat ze terug zijn met “Foxy”.

Als Studio Brussel deze plattelandsjongens binnenkort niet omdoopt tot zijn nieuwe vedetten, wordt het tijd voor een reality check. Een half jaar geleden leken ze met hun op noiserock geïnspireerd geluid nog de Sonic Youth van Vlaams-Brabant te worden. Volledig ons ding, maar de gemiddelde muziekgenieter zou er wel eens op kunnen afknappen. Dit nummer daarentegen is zo catchy dat zelfs Jan Modaal er niet genoeg van zal krijgen. Dat wil echter niet zeggen dat hun oude stijl naar de galg werd gestuurd. Hoewel de drums met een vast tempo weinig zotte toeren uithalen, verbaast Felix ons non-stop met coole en onvoorspelbare gitaarriffs. Ten slotte zijn we ook volledig verkocht door de manier waarop hij zingt: een tikkeltje arrogant, maar verrassend charmant.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Fuel Balance - “Listen”

Rock in België krijgt tegenwoordig een serieuze heropflakkering. Denk bijvoorbeeld maar aan de wereldwijde successen van Brutus of Sons, die elke zaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.