Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Fuel Balance – “Listen”


Rock in België krijgt tegenwoordig een serieuze heropflakkering. Denk bijvoorbeeld maar aan de wereldwijde successen van Brutus of Sons, die elke zaal aan flarden spelen. Binnenlandse muziek was altijd al van hoogstaand niveau en als de zoon van TB Frank van The Neon Judgement een nieuwe rockband start, ligt de lat al meteen op een redelijke hoogte. Met enkel een gitaar, drum en zang spelen Felix Vloeberghs en Arno Salmon het klaar om een nieuwe wind te doen waaien door de Belgische rockscène. De titel van hun debuutsingle werd ook meteen de boodschap die we je willen meegeven: “Listen”.

Al vanaf de eerste seconde doet het nummer ons denken aan het bijna legendarische Queens of the Stone Age. “Listen” klinkt dus meteen internationaal en de harde gitaarriffs en drums houden de hoge stem van Felix in evenwicht. Als dan ergens halverwege het tempo – en ook het hitpotentieel – van het nummer de hoogte inschiet, zijn we helemaal verkocht. De gitaar neemt de bovenhand en “Listen” raast naar het einde, om dan nog eens van tempo te veranderen. De zang valt weg en we krijgen nog een karrenvracht aan riffs voorgeschoteld. Een straffe binnenkomer voor een jonge band, die we nu al een grote toekomst voorspellen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

727 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Banji - "Listen"

De naam van het Utrechtse viertal Banji doet in het Nederlandse popcircuit al een heel tijdje de ronde. Hier en daar speelde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tanaë - "Listen"

Dat er ook heel wat interessante popartiesten in Wallonië te ontdekken zijn, durven we al eens vergeten. Toch is er één zangeres…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Poppel - "Listen"

Poppel is een klein dorp in de provincie Antwerpen, dat zijn naam deelt met deze Turnhoutse indierockband. Zelf categoriseren ze hun muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.