Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Marie-Flore – “Mal Barré”

Het Stromae-effect zorgt er de laatste jaren voor dat heel wat Franstalige muziek onze oren bereikt. Zo ontdekten we ook Marie-Flore, die het vooral bij onze zuiderburen goed doet. De Parisienne koos met haar album Braquage resoluut voor haar moedertaal en brengt zo een catchy, doch elegante sound. Inmiddels zijn we twee jaar verder en lijkt een nieuw tijdperk aan te breken voor de zangeres. “Mal Barré” is de eerste single van een groter project dat later dit jaar dient te verschijnen en weet alvast de rode draad verder te zetten.

Nu het weer kan lijkt menig artiest de focus naar de dansvloer te verschuiven en daar is ook Marie-Flore geen uitzondering op. “Mal Barré” valt meteen met de deur in huis en wordt gekenmerkt door een groovy beat. Toch blijft er een zekere elegantie en sensualiteit rond het geheel hangen, wat we onbewust toeschrijven aan de stad der liefde die Marie-Flore haar woonplaats mag noemen. In minder dan drie minuten toont de Franse ons alle hoeken van de kamer en zo mag duidelijk zijn dat de disco-revival die uitgeroepen werd na het verschijnen van Dua Lipa haar Future Nostalgia nog niet tot een eind gekomen is. Het bijzonder catchy refrein, met af en toe een dikke vette knipoog naar de liefde, doet ons verlangen naar meer en dat zou er wel eens sneller dan we denken kunnen aankomen, want vanaf april vult Marie-Flore haar agenda weer stilaan met diverse festivals waar mogelijk al enkele nieuwe songs te horen zijn.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

651 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Marie-Flore - Je sais pas si ça va (★★★½): Aanstekelijke elegantie

Catchy en elegant, het zijn twee woorden die perfect passen bij Marie-Flore. De Franse zou eerder dit jaar optreden tijdens Les Nuits…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.