Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lexi Jayde – “hate to be you”

Lexi Jayde

Voor veel tieners zijn TikTok en Instagram de ideale media om zichzelf te promoten als artiest. Soms lukt het en breekt iemand onwijs hard door, soms lukt het totaal niet en was het niet meer dan een leuke poging. De Amerikaanse Lexi Jayde probeerde het en overwon. Inmiddels heeft Lexi een enorme fanbase opgebouwd en staat de teller van volgers op TikTok op een half miljoen. Eerdere nummers als “newbury park”, “if i really love you” en “drunk text me” vonden de volgers heel makkelijk en leverden haar miljoenen clicks op. Niet zo gek dat ze dit succesverhaal ook toepast op haar nieuwste single “hate to be you”. 

Al een tijdje had Lexi het idee om een boos liedje te schrijven, en dat is gelukt. “hate to be you” is het ideale break-up liedje geworden. In de coupletten neemt ze de beloftes door van een ex over verhuizen, trouwen en kinderen krijgen. Echter ging dat feestje even niet door, want zoals je misschien kan raden ging deze ex ervandoor met iemand anders. Valse beloftes dus. In het refrein steekt Lexi haar middelvinger op. Ook al heeft ze van hem gehouden, ze wil niet dat hij met hangende pootjes terugkomt. Het is een flink dramatisch nummer met een hoog meebrulgehalte. Zo eentje om je raam open te gooien en keihard uit te roepen hoe gekwetst je bent. 

“hate to be you” zal onder veel jonge volgers op TikTok en Instagram een onwijze hit worden, maar waarschijnlijk links gelaten worden door de radiostations. Of Lexi Jayde daar wakker van ligt? We denken eerlijk gezegd van niet.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

84 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lexi Jayde - "drunk text me"

Lexi Jayde zal de modale muziekliefhebber nog maar weinig bekend in de oren klinken, maar op TikTok en Instagram is de Amerikaanse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.