Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rex Orange County – “OPEN A WINDOW” (feat. Tyler, The Creator)

We hoeven niet lang meer te wachten op het nieuwste album van Rex Orange County. Later deze week komt zijn langverwachte vijfde plaat WHO CARES? uit. De eerder uitgebrachte singles “KEEP IT UP” en “AMAZING” waren al veelbelovend, en nu besluit de Britse zanger ons vlak voor de release nog eens te verwennen met een derde nieuwe single. Op “OPEN A WINDOW” wordt hij herenigd met niemand minder dan Tyler, The Creator. Eerder werkte het paar samen voor een tweetal nummers op Tylers album Flower Boy, een samenwerking die zeer succesvol bleek!

Net als op zijn vorige album Pony is de zanger op “OPEN A WINDOW” eerlijk over de gedachten waar hij soms mee worstelt. Onder leiding van een soulvolle beat zingt Alexander O’Connor op deze single over het ervaren van beklemmende gevoelens die ertoe leiden dat hij op sommige momenten niets liever wil dan het raampje eens even open te zetten. Het idee van vastzitten waar je bent zonder dat je vooruit lijkt te komen, is iets waar veel jonge mensen zich waarschijnlijk in kunnen herkennen wanneer zij dit nummer horen. Net wanneer “OPEN A WINDOW” ietwat langdradig begint te voelen, biedt Tyler, The Creator een inkijk in zijn ervaringen met zulke gevoelens. Beiden slagen erin om dit te doen zonder zichzelf in een slachtofferrol te plaatsen of medelijden op te wekken. Het nummer suggereert juist naar de acceptatie van het hebben van gedachten als deze en de hoop dat het allemaal wel weer goed komt.

Met “OPEN A WINDOW” houdt Rex Orange County ons nog wel eventjes zoet. WHO CARES? verschijnt op 11 maart.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snoh Aalegra - "Sweet Tea"

Snoh Aalegra serveert haar nieuwe single “Sweet Tea” speciaal voor wie van mening is dat de liefdesliedjes van Michael Jackson het beste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tyler, The Creator - "DOGTOOTH"

Het is ondertussen alweer eventjes geleden sinds we voor het laatst nieuwe muziek van Tyler, The Creator kregen. Zijn laatste album CALL ME…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rex Orange County - "THREAT"

Het is nog niet eens een halfjaar geleden dat we voor het laatst nieuwe muziek kregen van Rex Orange County. In maart…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.