Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pit Pony – “Black Tar”

© Nigel John

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar Pit Pony is terug met nieuwe muziek. De band uit Newcastle bracht in 2019 en 2020 een aantal zeer stevige singles uit, die meteen hun herkenbare geluid herbergden. Fuzzy gitaarrock waarbij geen ruimte wordt gelaten voor pauze is hetgeen waarvoor ze staan. Dat ontging ook Clue Records (Bored At My Grandma’s House, YOWL, The Wedding Present…) niet en dus kregen ze een platencontract aangeboden. De eerste release op dat label is nu te horen en “Black Tar” was het twee jaar wachten waard.

Geen trage, opbouwende intro, en dat is ook niet nodig bij dit nummer. Harde gitaren die een stevig ritme behouden, vormen een mooie combinatie met de stem van leadsinger Jackie Purver. Het behouden van het ritme is hier een bewuste keuze geweest, het moet de boodschap van het lied verduidelijken. In dit nummer beschrijft leadsinger Jackie Pulver het blijvende gevoel van angst om niet alles goed te krijgen. Dat gevoel beschrijft ze als zwarte teer die haar naar beneden haalt, wat een mooi gevonden metafoor is. De manier waarop Pulver zingt in combinatie met de harde gitaren geeft weer hoe Pit Pony garagerock omarmt om een boodschap door te brengen.

Of Pit Pony met nog meer nieuw materiaal gaan komen is voorlopig nog niet duidelijk. Maar tot die tijd blijven wij gewoon headbangen op “Black Tar”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pit Pony - "Supermarket"

Pit Pony is zo’n band waarvan je je afvraagt waarom je ze in godsnaam niet eerder hebt leren kennen. De groep uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.