Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic – “Middle Of Nowhere”

Een jaar na Onwards to Zion is Vancouver Sleep Clinic er weer met een nieuw nummer. Het project van de Australische multi-instrumentalist Tim Bettinson werd in 2013 in het leven geroepen en kon al vroeg op veel appreciatie rekenen. Zijn eerste wapenfeit “Vapour” opende voor hem heel wat deuren en zorgde er ook voor dat Sony Music hem onder haar vleugels nam. In 2016 bracht Vancouver Sleep Clinic het debuutalbum Revival uit en imponeerde hij met een bombastische en filmische slaapkamersound. Vooral door “Someone To Stay” was men gecharmeerd. Het nummer werd door film- en seriemakers van onder meer Good Docters, Suits en 2:22 gebruikt voor hun soundtrack. Met Onwards to Zion trok Vancouver Sleep Clinic vorig jaar terug naar de essentie van de muziek en die lijn trekt hij op het nieuwe “Middle of Nowhere” door.

“Middle Of Nowhere” komt een beetje als een verrassing en is een fijn kerstcadeau van Vancouver Sleep Clinic. In de plaats van bombast en grootse geluiden, kiest de Australiër ditmaal resoluut voor eenvoud en puurheid met een magische sfeer tot gevolg. De tedere geluiden en de warme stem van Tim Bettinson zorgen voor een innemend geheel dat je bijna zeven minuten lang even alles om je heen doet vergeten. Vancouver Sleep Clinic heeft ook heel wat mooie metaforen in de tekst kunnen verwerken, waardoor het verhaal echt tot leven komt en je je fantasie de vrije loop laat gaan. “Middle Of Nowhere” is een totaalplaatje dat ons doet hopen op een nieuw album van Vancouver Sleep Clinic.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic - "Hold Me Like A Summer"

Het gebeurt niet al te vaak dat Vancouver Sleep Clinic muziek uitbrengt, maar als hij dat doet, dan spitsen we onze oren….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic - "Love You Like I Do"

De laatste drie jaar hebben we het moeten doen met enkele losse singles van Vancouver Sleep Clinic, maar de honger naar een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic - "Summer '09"

Het was even stil rond Vancouver Sleep Clinic, maar vorige maand vierde de groep uit Down Under een geslaagde terugkeer met “Bad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.