Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rian Snoeks – “Karaat” (feat. Djalu, Tiewai, Ricca & PTR)

© Kaat Nouwen

In 2020 schopte Rian Snoeks het tot de finale van de Nieuwe Lichting. Sindsdien bracht hij een handvol singles en een album, Ondanks Alles, uit. Ook is de Limburger lid van het collectief Goeie Jongens, een bont allegaartje van zowel oude rotten als (iets) groenere blaadjes. Op “Karaat” wordt hij in volle Wu-Tang-stijl door vier leden van dat collectief vergezeld: Tiewai, Djalu, Ricca en PTR.

Na een instrumentale intro, geproduceerd door Djalu, begint Rian Snoeks eraan.  De Limburger kwam al enkele malen in de media omtrent mentale gezondheid bij jongeren en dat hoor je ook in zijn teksten: ‘zocht de zon na de regen en kwam terug met de donder’. Het instrumentale gedeelte is sterk en is bij elke rapper wel wat verschillend. Djalu speelt enorm met de drums en de hihats, die hij weglaat of net laat staan om een bepaalde line te accentueren. “Karaat” is een veelzijdige single, met rappers die hun verse brengen maar één op één rappen en zo als het ware een dialoog in hun teksten creëren. Toch hebben we het gevoel dat die gemixte concepten niet altijd bij elkaar werken. Eén plus één is namelijk niet altijd twee. Op onze honger blijven we niet echt zitten, maar toch overheerst het gevoel dat met wat meer slijpwerk “Karaat” een net iets waardevollere diamant zou kunnen worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RonnyHuana – “IN DE WEST”

RonnyHuana, de Belgische rapper-producer met Marokkaanse roots uit Brussel, heeft zijn derde single van 2023 uitgebracht. Hoewel hij al geruime tijd actief…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Bekane"

Als lid van Le 77 maakt Peet naam in de Belgische hiphopscene alvorens zich op zijn solocarriere te focussen. Als soloartiest heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ZLDR – KWETS UUR (★★★½): Amicale vinnigheid

De kans bestaat dat u tot nu toe nog nooit van ZLDR gehoord hebt. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.