Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Oordaya – “Jamil”

© Manuel Obadia Wills

De Frans-Algerijnse Oordaya groeide op tussen heel wat verschillende culturen, maar keerde op 17-jarige leeftijd uiteindelijk terug naar Frankrijk. Een nieuw leven opbouwen bleek moeilijker dan verwacht en dus zocht de tiener haar toevlucht in muziek en schrijven. Geïnspireerd door artiesten als Sade en Jorja Smith begon ze met beats te experimenteren en verschenen er al gauw enkele bescheiden creaties op SoundCloud. Inmiddels werkt ze aan haar derde ep genaamd Twenty, with love die op 1 april zal verschijnen. “Jamil” is daarvan de eerste single en teleporteert ons meteen naar een rustige, zachte wereld.

“Jamil” wordt gekenmerkt door een zekere breekbaarheid, maar ook door een melancholische r&b-sound die meteen de invloeden van de amper twintig lentes jonge zangeres verraden. Zelfs beweert ze dat er meer verdriet dan vrolijkheid in haar nummers zit en dat kunnen we na het horen van “Jamil” bevestigen. De productie is zacht waardoor het geheel niet meteen opvalt, maar eerder stilletjes een plekje in je hart gaat veroveren. Enkele Arabische woorden tussendoor zorgen voor een leuk extraatje voor de oppervlakkige luisteraar die zich laat meevoeren op de laidback beat, maar verbergen meer dan je op het eerste gehoor zou denken. In het refrein wordt er vooral op vlak van de zang, maar even later ook de instrumentatie, wat kracht bijgezet waardoor het geheel nog een tikkeltje interessanter wordt en zich al gauw als een oorwurm in ons geheugen nestelt. Een aangename song voor lange autoritten op grijze dagen of om rustig mee wakker te worden, een categorie die we door de opgestapelde knaldrang al eens dreigen te vergeten, maar nog steeds met de regelmaat van de klok nodig hebben.

Twenty, with love verschijnt op 1 april via Epic Records, een ietwat ongelukkige datum, maar we kunnen je alvast verzekeren dat het geen grapje is.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

655 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Oordaya - ALNAÏR (★★★½): Poëtische r&b-creaties

Vorig jaar botsten we toevallig op de muziek van de Frans-Algerijnse Oordaya. Opgegroeid tussen verschillende culturen keerde ze op haar zeventiende terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.