Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly – “ay!” (feat. Lil Wayne)

© Meeno

Vier weken geleden kregen we het eerste voorproefje van het nieuwe album van Machine Gun Kelly in de vorm van een duet met WILLOW. De baby kreeg de naam “emo girl” en surfte lekker verder op de golf van het in 2020 verschenen poppunkdebuut Tickets to My Downfall. Een simpel, maar leuk in het oor liggend poppunknummertje waar wij best vrolijk van werden. De blonde don maakte van de gelegenheid ook gebruik om zijn nieuwste langspeler aan te kondigen. Dat hij niet vies is van een een beetje controverse bewijst de titel mainstream sellout direct.

Laat ons met de deur in huis vallen: Deze “ay!” ontgoochelt eigenlijk twee minuten lang. Waar mainstream sellout als het vervolg op Tickets to My Downfall werd aangekondigd, sluit dit nummer eerder aan bij wat hij als rapartiest maakt. Dat hij Lil Wayne aan boord nam als feature maakte ons niet al te wild. Hij deed namelijk ooit een vreselijke remake van en met blink-182’s “What’s My Age Again”. Maar in tegenstelling tot die remake vinden we zelfs met een vergrootglas amper één aanraking met een gitaarsnaar terug. De blend van rap met poppunk is nu eenmaal enorm aanwezig in deze poppunkrevival die hij eigenhandig met drummer/producer Travis Barker op poten zette, alleen slaat de slinger nu iets te ver door naar rap. Maar als rapsong haalt deze “ay!” nooit een climax. Er zit geen tempo in, geen refrein, en eigenlijk gewoon geen ziel.

Na “Papercuts” dat vorige zomer verscheen en “emo girl” maakt deze “ay!” ons niet warm voor wat ons te wachten staat. Laat ons hopen op een accident de parcours. Binnen drie weken verschijnt mainstream sellout en dan zullen we het antwoord kennen: kroont MGK zich tot de keizer van de hedendaagse poppunk of keert hij terug naar het rijkdom van de rap?

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mgk & Trippie Redd - "lost boys"

Samen melig doen; Trippie Redd en mgk kunnen dat. Een gezamenlijk project tussen de twee Amerikanen hing al een tijdje in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mgk - "don't let me go"

Een nieuw tijdperk breekt aan voor Colson Barker, beter bekend als Machine Gun Kelly. Zeg niet langer Machine Gun Kelly, het is…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.