Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly – “Papercuts”

De Blonde Don Machine Gun Kelly verraste ons vorig maand met het nieuws dat de opvolger van Tickets to My Downfall ingeblikt was en dat we vrij snel nieuwe muziek mochten verwachten. En hij heeft niet gelogen want vandaag presenteert hij de eerste single van Born With horns. Veel is er nog niet geweten over het album aangezien hij nog geen releasedatum of tracklist vrijgaf. Wat wel geweten is, is dat ook nu Travis Barker executive producer en drummer van dienst is. De heren hebben zelfs het album eerder deze week aangekondigd door een foto op sociale media te posten waar hun matching tattoo te bewonderen is. Intenser moet de bromance alleszins niet meer worden.

Waar Barker de tijd nog vindt om elke week nieuwe samenwerkingen te lanceren, is ons een raadsel. Een nieuwe week, een nieuwe samenwerking zo lijkt het wel. Maar met Colson Baker is de band toch dieper. Vorig jaar zetten ze poppunk terug volledig op de kaart samen met het eerder genoemde Tickets to My Downfall. Niet iedereen was wild van de carrièreswitch van Baker, maar eerlijkheid dient ons te zeggen dat er best wel enkele straffe songs op het album stonden die niet hadden misstaan op het laatste album van Travis zijn band, namelijk Blink-182.

Met “Papercuts” bewandelt Machine Gun Kelly het ingeslagen pad van de poppunk, al klinkt het toch iets steviger dan wat we gewoon waren. We krijgen een akoestische intro voorgeschoteld waar Baker vrij snel invalt: ‘Bleach my hair, mess it up. Take my life, dress it up.’ Het tempo ligt vrij traag en de Guns N’ Roses achtige gitaar – en naar Travis Barker normen eenvoudige drumpartij – zorgen dat deze single toch vrij intens aanvoelt. Dit nummer zou tijdens liveshows wel eens het moment kunnen worden waar er even gas terug genomen wordt en de handjes op elkaar gaan en ritmisch meeklappen. Ondanks dat het leven Colson Baker de laatste voor de wind lijkt te gaan, is de tekst toch eerder negatief: ‘Sleepin’ in, faked sick. Smoked a blunt, had a kid. Don’t belong, I’m a punk. Hello world, you fuckin’ suck.’

Deze “Papercuts” had geen plaats gehad op Tickets to My Downfall en dat doet ons het beste vermoeden dat we later dit jaar een waardige opvolger mogen verwachten. Rocksterren bestaan niet meer anno 2021 en in dat gat springt MGK maar te graag met zijn imago van bad boy.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single State Champs – “Just Sound”

Poppunk bereikte de laatste jaren opnieuw een hoogtepunt. Met releases zoals Machine Gun Kelly’s Tickets to My Downfall en Willow’s “Transparent Soul”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly - "Love Race" (feat. Kellin Quinn)

Afgelopen september bracht Machine Gun Kelly zijn album Tickets To My Downfall uit. Dit betekende het einde van zijn rapcarrière, maar de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly - "DAYWALKER!" (feat. Corpse)

Machine Gun Kelly mocht zichzelf toch wel een pluim geven met zijn laatste album. Ondertussen heeft Tickets To My Downfall ongeveer een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.