Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camila Cabello – “Bam Bam” (feat. Ed Sheeran)

Of je het nu wilt of niet, er bestaat anno 2022 eigenlijk geen enkele manier meer om onder Ed Sheeran uit te komen. De roodharige Brit bracht met = een tijdje geleden nog een bijzonder matig album uit, herwerkte twee singles daaruit dan met Taylor Swift en – jawel – Bring Me The Horizon, en dook nu alweer de studio in met Camila Cabello. Eigenlijk betekent dat ook meteen dat de twee, zonder dat een commerciële radiozender het nummer nog maar móét horen, een dikke hit te pakken hebben. Of dat ook effectief betekent dat het een goed nummer is, durven we bij een track die de titel “Bam Bam” kreeg al in twijfel te trekken.

Dat Camila Cabello Cubaans bloed heeft, wordt er vanaf de eerste seconde nog een goed ingewreven. Met een zwoel salsa-achtig ritme wordt de single op gang getrokken, terwijl de zangeres de typische cliché popteksten bovenhaalt (lees: lyrics als ‘Said you hated the ocean but you’re surfing now’, ‘Now I’m dancing with strangers’ en ‘That’s just life baby’). Als dan het refrein aanbreekt, weten we meteen waar de tracktitel vandaan komt. Gek genoeg lijkt het alsof er iets net niet klopt, waardoor de ‘bam bam bam’ telkens fout getimed klinkt. De toevoeging van Ed Sheeran brengt daar vanzelfsprekend geen verandering in, want buiten een korte strofe en wat backings blijft zijn rol vooral beperkt. Om dus onze twee vragen van eerder te beantwoorden: Is “Bam Bam” goed? Neen. Wordt “Bam Bam” een hit? Ja.

De nieuwe plaat van Camila Cabello verschijnt op 8 april en krijgt de naam FAMILIA. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli 2022 stelt Ed Sheeran met de + – = ÷ x tour, of simpelweg Mathematics-tour, zijn repertoire voor in het Koning Boudewijnstadion te Brussel. Er zijn voor beide shows nog heel wat tickets beschikbaar

Camila Cabello: Facebook / Instagram
Ed Sheeran: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Camila Cabello - Familia (★★): Weinig inspirerend familiefeest

Ongeveer een maand geleden vierde de Cubaanse Camila Cabello haar 25ste verjaardag en vandaag verlost ze haar fans van het wachten. Familia is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran & Elton John - "Merry Christmas"

Ed Sheeran en Elton John luidden de feestdagen in met hun nieuwste single “Merry Christmas”. Elton John werkte in augustus nog samen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ed Sheeran - = (★½): Voor alles een prijs

Als het gaat om popartiesten die in een handomdraai het Koning Boudewijnstadion proberen te vullen, dan heeft Ed Sheeran zich afgelopen weken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.