Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 5 Seconds of Summer – “2011”

© Andy DeLuca

Het is alweer bijna twee jaar geleden sinds we het laatst van de Australische band 5 Seconds of Summer hoorden. Hun meest recente album Calm dateert namelijk van maart 2020. In die tijd heeft de groep echter niet stilgezeten. Zanger Luke Hemmings begon aan zijn soloproject en bracht zijn debuutalbum When Facing The Things We Turn Away From uit. Ook de drummer, Ashton Irwin, besloot zijn zangtalent aan de wereld te uiten aan de hand van een debuutalbum genaamd Superbloom. Gitarist Michael Clifford en bassist Calum Hood leken wel te genieten van hun welverdiende rust. De band is de laatste tijd stevig beginnen nadenken over hun afgelopen tienjarig bestaan. In de aanloop van hun nieuw nummer hebben ze video’s geüpload waarin ze praten over elk jaar dat ze samen zijn geweest.

Om hun tienjarig bestaan te vieren brengt 5 Seconds of Summer hun nieuwste nummer “2011” uit. De band kijkt terug naar het begin van hun carrière met een hoop nostalgische teksten. Er worden zelfs zinnen aangehaald uit eerder uitgebrachte nummers. De poppunkachtige gitaren die in hun eerste jaren voornamelijk veel aan bod kwamen, maken eindelijk een terugkomst, en het past perfect bij het nummer. “2011” is een goede combinatie tussen de nieuwe en oude 5 Seconds of Summer. Hun volwassen stemmen klinken beter dan ooit bij het instrumentale dat ons terugbrengt naar hun debuutplaat 5 Seconds of Summer, en zelfs naar hun debuut-ep Somewhere New uit 2012. Het is een aanstekelijk nummer, volledig geproduceerd door gitarist Michael, dat ons enthousiast maakt voor meer nieuw werk van de Australiërs.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

5 Seconds Of Summer - 5SOS5 (★★): Een lauwwarme douche

Toen 5 Seconds Of Summer in 2013 ineens wereldberoemd werd door in het voorprogramma van One Direction (jawel, die boyband van Harry…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 5 Seconds of Summer - “Older” (feat. Sierra Deaton)

Het duurt niet lang meer voor het vijfde studioalbum van 5 Seconds of Summer verschijnt. Over iets meer dan twee weken lost…
InstagramLiveRecensies

5 Seconds of Summer @ Paleis 12: Een technoclub in een popjasje

De vier Australiërs van 5 Seconds of Summer legden een lange weg af sinds hun oprichting in 2011, en hard werken wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.