Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Lo-Lee-Ta – “Juno”

© Giulia Sebastiani

Het duo en voormalig trio Lo-Lee-Ta bewees met zijn laatste single “Inflatable Animals” over enige weerstand te bezitten tegen crisissituaties. Wanneer iemand besluit een drietal te verlaten, is dat voor sommige groepen de doodsteek. Niet alleen overleefden de resterende leden deze slag, maar maakten ze een comeback die deed vermoeden dat er geen vuiltje aan de lucht was. Frontvrouw Marie-Laure en multi-instrumentalist Benji creëren samen onweerstaanbare muzikale chemie. Hun nieuwe single “Juno” is het slot van de aanloop naar de ep In Artificial Light, die we op 4 maart mogen verwachten.

Een mengelmoes van achterwaartse instrumentatie transformeert een ordelijke en propere keyboardballade. De hoopvolle melodie krijgt al snel een extra laagje dankzij Marie-Laures rustgevende stem. ‘Look at me, I’m miles away. Try to get me boy, you might go insane.’ De gitaar wordt hier geïntroduceerd als een metaforisch werktuig. Met een stevige portie reverb en een slome strijkbeweging bootst hij een diepe zucht na, die nazindert in de diepste holtes van het muzikaal universum. Zo dichtbij, maar toch zo ver. De jacht naar het ontastbare wordt intenser naargelang de audioprikkels ons op de dool sturen. Een warme bas en elektrische gitaar geven ons soelaas terwijl een nauwelijks hoorbare stem ons herinnert aan het onvermijdelijke. Hetgeen wat je zoekt zal je altijd blijven ontsnappen.

In Artificial Light, de tweede ep van Lo-Lee-Ta, verschijnt op 4 maart via FONS Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…
InstagramLiveRecensies

Remi Wolf @ Botanique (Rotonde): Frivole spring-in-'t-veld

Haar jeugdjaren bracht ze nog al skiënd door, maar intussen is Remi Wolf een van de meest spraakmakende nieuwe popsterren van haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lo-Lee-Ta - "Inflatable Animals"

Iets meer dan een jaar geleden weerklonk er plots weer muziek vanuit het kamp van Lo-Lee-Ta in de vorm van “Cubist Painting“….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.