Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SPICE – “Any Day Now”

© Nedda Afsari

Twee jaar na zijn eerste album komt SPICE, een rockband uit L.A., met een nieuwe single op de proppen. Het is de voorbode van hun volgende album, Viv, dat uitkomt op 20 mei via Dais Records. SPICE dus, in drukletters. Je kan daar – terecht – achterdochtig van worden, van mensen die hun naam consequent in drukletters laten schrijven, zeker als ze dat ook nog eens doen met hun volledige tracklist. 

Maar nee hoor, bij het beluisteren van hun gelijknamige debuutalbum SPICE kregen ze toch al snel het voordeel van de twijfel. Hun drukletter-fetisjisme wees op een compromisloze urgentie om hun rauwe emoties (“Anger! Fear! Disgust!”) te delen. De voortstuwende drums deden hun werk, terwijl de nonchalante zang en de kraakheldere gitaarriffs bij momenten herinnerden aan het ruwere werk van The Strokes. Jammer van die verdwaalde viool, maar al bij al zeker een geslaagd debuut dat in 26 minuten voorbijraasde.

Het nieuwe album Viv dus, met als eerste single “Any Day Now”. En kijk, weg zijn de drukletters! Betekent dat ook dat hun geluid veranderd is? Niet meteen, al mag het afgaande op deze single nu blijkbaar iets gekuister en popgevoeliger klinken. Zanger Ross Farrar probeert nog steeds af te rekenen met zijn demonen, hopend op steun. Die krijgt hij alvast van de band achter hem: het gitaarwerk zorgt voor een stevige muur van geluid, versierd met scherpe riffs, en blijft de mokerdrums trotseren. Heel fijn, alleen moet er toch echt eens iemand die viool naar de uitgang begeleiden. Om in de gaten te houden!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jeanines - "Any Day Now"

Ze klinken als iets uit de vroege jaren tachtig, maar Jeanines zag pas voor het eerst het levenslicht in 2019. Hoewel ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.