Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jeanines – “Any Day Now”

Ze klinken als iets uit de vroege jaren tachtig, maar Jeanines zag pas voor het eerst het levenslicht in 2019. Hoewel ze geadoreerd worden door fans, bleven ze tot nu toe zo goed als volledig onder de radar. Hun bereik mag dan wel klein zijn, maar dat verhinderde hen niet om al wat lokale faam op te strijken. Zo werd hun eerste plaat, het naar zichzelf genoemde Jeanines, uitgeroepen tot een van de beste albums van het jaar door de Amerikaanse muziekblog BrooklynVegan. Waar die afwezigheid van een echte doorbraak aan te wijten is, weten we niet, want wij hebben niets dan lof voor dit New Yorks duo. We waren dus ook dolenthousiast om hun nieuwe single “Any Day Now” aan te kondigen. Niet alleen verbreken ze hiermee een twee jaar durende stilte, maar zetten ze ook de eerste stap naar hun tweede album Don’t Wait For A Sign.

De vliegensvlugge gitaarintro is al genoeg om de donderwolken boven onze hoofden te doen verdwijnen. Daarna begint het nummer meteen in zijn volle glorie. Het vrolijke gitaardeuntje geeft ons zin om onze verantwoordelijkheden achter ons te laten en te gaan rondhuppelen in een prachtig herfstlandschap. Als je je daar moeilijk iets bij kan voorstellen, raden we je aan om eens een kijkje te nemen naar het schilderij op de platenhoes. Onze lof gaat ook naar het speelse duet tussen de zang en de basgitaar, die bij elkaar passen als twee trommelstokken. ‘Wait for it, gotta wait for it, oh any day now’, horen we. Als het de stilte is waarop we moesten wachten, waren zelfs de meest ongeduldigen vrijwel meteen van hun lijden verlost. Na een minuut en dertig seconden eindigt het lied zo abrupt als het begon. We beseffen maar al te goed dat sommige nummers hun charme te danken hebben aan hun kortheid. Kijk maar naar “Please, Please, Please, Let Me Get What I Want” van The Smiths. Toch negeerden we onze innerlijke stemmen deze keer, en wensten we stiekem voor een iets langdradiger nummer.

Jeanines’ tweede album Don’t Wait For A Sign wordt verwacht op 22 april via recordlabel Slumberland.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Crystal Eyes - The Sweetness Restored (★★★): De klok uit het oog verloren

Even klaarheid stellen voor de liefhebbers van zware metalen: deze review heeft betrekking op de Canadese indierockband Crystal Eyes en die is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bummer Daze - "YKWIM"

Als je eens nood hebt aan een moment van introspectie, kan het misschien helpen om de bio van Bummer Daze te bekijken…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SPICE - "Any Day Now"

Twee jaar na zijn eerste album komt SPICE, een rockband uit L.A., met een nieuwe single op de proppen. Het is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.