Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Momma – “Rockstar”

© Cooper Winterson

Etta Friedman en Allegra Weingarten, de twee songwriters van de band, vormen de kern van het in Los Angeles gevestigde indieviertal Momma. Ze zijn respectievelijk pas 23 en 24, maar ze maken samen al bijna een half decennium moeiteloos rockmuziek. De Amerikaanse band maakt muziek die een onbezorgd ethos heeft dat teruggrijpt naar de slackerrock van de jaren ’90. De catchy gitaren en de rustgevende vocale zachtheid van de twee frontvrouwen maken van Momma een band om in het oog te houden. Met “Rockstar” brengen ze hun tweede single uit sinds het releasen van hun tweede album, Two of Me, in juni 2020. Het is een zweverig en grungy nummer waarop ze zingen over de allure van de muziekindustrie.

“Rockstar” is beduidend luider en bombastischer dan hun gebruikelijke werk, mede voortgestuwd door goed geplaatste, vakkundig uitgevoerde drumflarden. ‘Etta en ik wilden een lied schrijven over het worden van rocksterren. We wilden niets te serieus nemen, tekstueel of muzikaal. We wilden gewoon dat het nummer groots zou klinken,’ zei Weingarten. ‘We dachten dat het cool zou zijn om onze eigen kleine rockumentary gecondenseerd in een drie minuten durende videoclip te hebben. Het is ook een soort manifestatie – ik denk dat we schaamteloos willen dat al deze dingen gebeuren in onze carrières.’ De band mengt zachte zang met grungegitaren en maakt naadloos onstuimige, wervelende nummers over hun observaties van het leven. “Rockstar” is hierbij een aanstekelijke, melodieuze combinatie van deze talenten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dolly Parton - "World On Fire"

Er is dit jaar één specifiek album waar liefhebbers van legendarische rockers reikhalzend naar uitkijken. Op 17 november brengt Dolly Parton Rockstar uit…
InstagramLiveRecensies

Alex G @ Trix: De schalkse singer-songwriter

Het is een beetje alsof Alex G altijd in ons leven is geweest. De man heeft dan ook al een rijke carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Momma - "Bang Bang"

Momma, opgericht in 2015, heeft inmiddels twee indrukwekkende platen op haar naam staan, maar de Amerikaanse band maakte pas echt naam met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.