Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Momma – “Rockstar”

© Cooper Winterson

Etta Friedman en Allegra Weingarten, de twee songwriters van de band, vormen de kern van het in Los Angeles gevestigde indieviertal Momma. Ze zijn respectievelijk pas 23 en 24, maar ze maken samen al bijna een half decennium moeiteloos rockmuziek. De Amerikaanse band maakt muziek die een onbezorgd ethos heeft dat teruggrijpt naar de slackerrock van de jaren ’90. De catchy gitaren en de rustgevende vocale zachtheid van de twee frontvrouwen maken van Momma een band om in het oog te houden. Met “Rockstar” brengen ze hun tweede single uit sinds het releasen van hun tweede album, Two of Me, in juni 2020. Het is een zweverig en grungy nummer waarop ze zingen over de allure van de muziekindustrie.

“Rockstar” is beduidend luider en bombastischer dan hun gebruikelijke werk, mede voortgestuwd door goed geplaatste, vakkundig uitgevoerde drumflarden. ‘Etta en ik wilden een lied schrijven over het worden van rocksterren. We wilden niets te serieus nemen, tekstueel of muzikaal. We wilden gewoon dat het nummer groots zou klinken,’ zei Weingarten. ‘We dachten dat het cool zou zijn om onze eigen kleine rockumentary gecondenseerd in een drie minuten durende videoclip te hebben. Het is ook een soort manifestatie – ik denk dat we schaamteloos willen dat al deze dingen gebeuren in onze carrières.’ De band mengt zachte zang met grungegitaren en maakt naadloos onstuimige, wervelende nummers over hun observaties van het leven. “Rockstar” is hierbij een aanstekelijke, melodieuze combinatie van deze talenten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LISA - "ROCKSTAR"

In 2016 debuteerde BLACKPINK, een Zuid-Koreaanse meidengroep die opkwam voor zichzelf en brak met stereotype meidengroepen uit haar thuisland. Sindsdien heeft het…
AlbumsRecensies

Dolly Parton - Rockstar (★★½): Karaoke deluxe

Wat doe je wanneer er een nominatie in de bus valt voor de Rock & Roll Hall Of Fame en je nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dolly Parton - "Bygones" (feat. Rob Halford)

Op 17 november brengt Dolly Parton Rockstar uit. Het album zal voor twee derde bestaan uit covers van iconische nummers en tien originele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.