Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Afghan Whigs – “I’ll Make You See God”

Na vijf jaar stilte is het eindelijk zover. The Afghan Whigs, rockband uit Cincinnati, brengt een nieuwe single uit en dat voor PlayStationspel Gran Turismo 7. Het laatste wapenfeit van de heren, album In Spades, dateert al van 2017. Dat was ook het jaar waarin de gitarist van de band, Dave Rosser, overleed. Ondertussen bracht frontman Greg Dulli in 2020 wel een solo-album uit deels ter ere van Rosser, maar ook omdat alle andere leden van The Afghan Whigs het druk hadden met andere projecten. Zo speelt drummer Patrick Keeler ook bij The Raconteurs en ging bassist John Curley terug studeren. Met hun nieuwste single “I’ll Make you See God” maken ze alvast een stevige mini-comeback.

Gemaakt op pure adrenaline noemt Dulli zelf het een van hun hardste rocksongs tot nog toe. Een simpele maar stevige riff doet onze voeten meteen meetikken op het ritme. Voeg daar de drijvende drums aan toe, die met klassieke hardrockaccenten de nodige pauzes inlassen, en de basisformule van een degelijk rocknummer is geschreven. Dulli’s stem is de echte ster in het eerste deel van het nummer. Zuiver en meeslepend zingt hij het geheel aan elkaar. Ongeveer in het midden van het nummer klinkt in een diepe, typische reclamestem ‘And now a word from our sponsor’. Gelukkig geen onderbreking, maar wel de aankondiging van een zalige solo die ons weer helemaal meeneemt naar de rock uit de jaren tachtig. Hierna breekt het nummer helemaal open: gitaren, drums en vocalen worden naar ons hoofd geslingerd en headbangen is onvermijdelijk.

Hoewel “I’ll Make You See God” veel herkenbare gevoelens en sounds opwekt van stevige, klassieke rock, voelt het toch fris aan. Wij zijn blij dat Gran Turismo 7 voor een comeback zorgde van The Afghan Whigs. Meer informatie over andere singles of een eventueel album ontbreekt, net als een tour in Europa.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Up Against It”

Black Honey probeert al bijna tien jaar lang hun stempel te drukken op de indierockindustrie. Met een sound niet veel verschillend van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.