Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lander & Adriaan – “Biskolom Aloofkis”

© Tina Herbots

Lander & Adriaan, dat zijn Lander Gyselinck en Adriaan Van de Velde. De eerste kennen we als drummende duizendpoot van bij onder andere STUFF., Beraadgeslagen en Hihats In Trees. De tweede is dan weer de man achter Pomrad, helft van Polar Dwarfs en stond achter de toetsen bij J. Bernardt. Het duo speelde een tiental jaar geleden als Beef Stuck al eens samen in de Vooruit, maar het is pas sinds een jaar of drie dat de mannen elkaar weer gevonden hebben. Afgelopen zomer speelden ze ook al enkele shows op onder andere Absolutely Free Festival en GATE van Couleur Café. In het najaar breidden ze hier nog een vervolg aan met optredens in kleinere zalen.

Dit deden ze allemaal zonder een album of zelfs nummer te hebben uitgebracht, maar daar komt vandaag verandering in. “Biskolom Aloofkis” is niet het enige goede nieuws voor vandaag, want Lander & Adriaan zijn ook in blijde verwachting van een album dat op 15 april het levenslicht zal zien.

Door enkel nog maar naar de titel en uitvoerders van “Biskolom Aloofkis” te kijken, weet je al dat het een knotsgek nummer zal worden. De dollende synths van Adriaan liggen dicht bij zijn werk als Pomrad, al wordt het hier bijgestaan door Landers magische gedrum wat een dansbaar geheel vormt. Het nummer laat ons alle hoeken van de kamer zien en wisselt tempoversnellingen af met chopped vocals en zelfs een sample van een faxapparaat. Dat beide mannen bulken van het talent, valt moeilijk te ontkennen en met “Biskolom Aloofkis” mogen ze nog een extra pluim op hun hoed bijsteken.

Het nog titelloze album verschijnt 15 april en wie Lander & Adriaan eens live aan het werk wil zien moet daarvoor afzakken naar De Vooruit, Het Depot, Beursschouwburg of Cactus.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…
InstagramLiveRecensies

Zwangere Guy & Lander Gyselinck @ Wilde Westen (De Kreun): Twee vrienden op een podium

Deze maandag nog sloopte Zwangere Guy met zijn band STIKSTOF de Ancienne Belgique. Veel tijd heeft hij niet gehad om te recupereren,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.