Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Winston Surfshirt – “There’s Only One” (feat. Genesis Owusu)

© Jordan Munns

Morgen is het zover. Na onze danspasjes weken lang elders gedemonstreerd te hebben, mogen we de dansvloeren weer komen vertrappelen. Voor de ongeduldigen die daar geen minuut langer op kunnen wachten, hebben we een tijdelijke oplossing: Winston Surfshirt, een Australische band genaamd naar hun langharige zanger die inderdaad lijkt op het het stereotype van een surfer.  Hun nieuwe single “There’s Only One” brengt als het ware de discotheek naar je toe. Bovendien wordt de band vergezeld door Genesis Owusu, die het nummer extra meezingwaardig maakt met zijn unieke flow.

Vanaf het moment dat de eerste vinger een van die dikke bassnaren raakt, weet je dat stilzitten geen optie zal zijn. De funky baslijn, eenvoudig maar effectief, past als een glazen muiltje bij Winstons kopstemgedreven zang. Het eerder ingetogen gitaargetokkel en het strak getimede keyboard vullen de lege ruimtes tussen de minimalistische drumbeats dan weer perfect in. Breng dat allemaal samen en er staat een fantastisch opwarmnummer voor je neus: niet te hevig en uitputtend voor je dansspieren die het ondertussen allemaal wat verleerd zijn, maar ook niet te saai. We zien ook waarom de band ervoor koos om hun krachten te bundelen met landgenoot Genesis Owusu. Zijn interpretatie van hiphop, die de hedendaagse populaire normen verwerpt, is de perfecte match voor Winstons tedere gezang. Als dit alles nog niet genoeg is om je honger naar de dansvloer te stillen, zijn wij ten einde raad.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu - "Survivor"

Genesis Owusu wil zijn meest recente album STRUGGLER graag nog eens in de verf zetten en doet dat vandaag met een bonusnummer….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu – “Leaving The Light”

Genesis Owusu is een naam die in onze contreien nog niet al te veel belletjes doet rinkelen bij het grote publiek, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu - "GTFO"

Genesis Owusu heeft de wind in de zeilen. De in Ghana geboren artiest is al een tijdje aan een opmars bezig en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.