Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Dream Widow – “March of the Insane”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dream Widow is een band die 25 jaar geleden een plaat opnam, waarna een demon de volledige band uitmoordde. Althans, dat is kort hoe Foo Fighters in de film Studio 666, die op 25 februari verschijnt, in aanraking komt met de fictieve metalgroep. Het concept van die horrorfilm is simpel: Foo Fighters komt 25 jaar na die bewuste dag een plaat opnemen in een behekst huis. Daar vindt Dave Grohl de plaat van Dream Widow, waarna hij bezeten raakt door de demon in kwestie en ook zijn eigen band aan het uitmoorden gaat. Puur muzikaal hebben we evenwel te maken met een metalproject van Dave Grohl en de zijnen en debuutsingle “March of the Insane” klinkt alvast superstrak.

Waar Foo Fighters staat voor stadionrock, is deze single namelijk thrashmetal van de bovenste plank. Het begint al snel met een gitaar die geen gas terugneemt en meteen de hoogste versnelling inschakelt. Dave Grohl laat zijn vocalen erg angstaanjagend overkomen waardoor we al helemaal snappen hoe deze song zich in een horrorfilm kan ontplooien. Een heerlijke riff luidt de titel van de song in waarna we zelf ook volledig bezeten zijn door Dream Widow. Grohl werkte eerder nog samen met Lemmy van Motörhead en die invloed is ook wel duidelijk te horen. Dat dit niet zomaar een Foo Fighterslied kon worden, is heel duidelijk. Dit is ruiger, krachtiger en vooral veel angstaanjagender.

Facebook / Instagram

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chris Shiflett - "Long Long Year"

Sinds het onverwacht overlijden van Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins op 25 maart eerder dit jaar is het heel stil geweest rond de…
AlbumsRecensies

Dream Widow - Dream Widow (★★★½): Een vervloekt artefact

Wanneer mensen de middelbare leeftijd bereiken, gebeuren er soms vreemde dingen. Hun eerder zo duidelijke levensdoelen lijken plots futiel en ze zoeken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foo Fighters - "Fraggle Rock Rock"

Dat een grote band muziek maakt voor een tv-serie is anno 2022 helemaal niet meer zo gek. Dat een wereldband als Foo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.