AlbumsRecensies

Kim Petras – Slut Pop (★★): Een oppervlakkig 18+-feestje

In een chaotisch, ietwat uitzichtloos tijdperk is het belangrijk om even al je zorgen opzij te kunnen zetten. Verstand uitschakelen en gaan, zoals ze dat wel eens zeggen. De 29-jarige Duitse popster Kim Petras lijkt deze boodschap goed te hebben begrepen, want haar nieuwste ep Slut Pop is exact dat: stevige dansmuziek met oppervlakkige teksten en een torenhoge portie seksualiteit. Is deze ep goed? Allesbehalve. Het stelt muzikaal amper iets voor. Is het dan wel geslaagd als zorgeloos feel good-project? Enkel als je even geil staat als Kim.

Titels als “Treat Me Like A Slut”, “They Wanna Fuck” en “Throat Goat” liegen er niet om: Kim Petras heeft er zin in. Probeer “XXX” anders maar een paar keer snel na elkaar te zeggen. De lyrics zijn al even expliciet en balanceren op het randje van vulgair. Natuurlijk schrikken we hier niet van terug en we verwijten de zangeres niets. Kim Petras hangt al jaren in deze sfeer van hyperseksualiteit en na het succes van Cardi B’s “WAP” kan en mag alles in popmuziek. Wanneer ze op “Superpower Bitch” trots beweert ‘I can be your little slut, you will never get enough’, zijn we blij voor haar.

Tekstueel is Slut Pop volgens ons dus niets meer dan een uiting van opwinding, maar de manier waarop werkt aanstekelijk. Op dit moment werkt Kim eigenlijk aan een nieuw album, wat ons laat vermoeden dat deze ep snel tussendoor in elkaar is gestoken omdat ze er zin in had. Die fijne spontaniteit druipt van het project af en dat merk je aan de absurde mopjes. Wanneer Kim Petras haar orale vaardigheden benadrukt in “Throat Goat” krijgen we wat geitengemekker te horen. Het is niet origineel, maar wel behoorlijk grappig.

De grijns verdwijnt wel van ons gezicht van zodra we ontdekken wie er bij dit project achter de knoppen stond. Opnieuw werkte Kim Petras samen met Dr. Luke, de Amerikaanse producer die in heel woelig water terechtkwam nadat Ke$ha hem in 2014 beschuldigde van onder andere aanranding, mishandeling en seksuele intimidatie. Hoewel de rechters in zijn voordeel spraken, werpt de zaak een ironische schaduw over het zorgeloze seksfeestje van Kim Petras. Hier komt dan nog eens bij kijken dat de productie van Luke zelfs niet opmerkelijk is. Wel zijn de acht nummers van de ep vlot aan elkaar gemixt. Hierdoor ervaar je Slut Pop als één trip van een kwartiertje, wat voor een enorm coherent resultaat zorgt.

Als tussendoortje is Slut Pop geslaagd. Voor Kims carrière is het een amusant intermezzo en haar fans hebben nu altijd toegang tot een kwartiertje seksuele ontlading. Het is grappig en opwindend, maar totaal geen goede muziek. De beats zijn inspiratieloos en een kwartier over hetzelfde onderwerp doorratelen, werkt nooit. We blijven dus met een dubbel gevoel achter. We hebben ons geamuseerd, maar we betwijfelen of het de moeite was. Aangezien afsluiter “Your Wish Is My Command” nog lang in ons hoofd blijft hangen, denken we toch eerder van niet.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

272 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Petras - "Coconuts"

De Amerikaans-Duitse popster Kim Petras is terug van weggeweest. Met een simpele ‘Woo-Ah!’ wist ze de LGBTQ+-gemeenschap mee te laten brullen met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Petras - "Future Starts Now"

Wie een beetje vertrouwd is met de bekendste popgodinnen van dit moment, weet dat het woordje ‘yuh’ toebehoort aan Ariana Grande, maar…
AlbumsRecensies

K/DA - ALL OUT (★★★½): Fictieve popgroep maakt levensechte indruk

K/DA is niet de eerste virtuele muziekband. Alvin and the Chipmunks bestaat al sinds 1958 en daarna verschenen er nog talloze fictieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.