Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ohio Mark – “In Utopia”

Het Antwerpse Ohio Mark vaart al enkele jaren een eigenzinnige koers. Sinds spilfiguur Benjamin Caes (Crowd Of Chairs) zijn shoegazeproject gehuisvest is bij Sentimental Records, mag je er prat opgaan dat de muziek steevast van bijzondere kwaliteit is. De debuutep Exotism (2019) mag dan fysiek nergens meer verkrijgbaar zijn, het zou ons verbazen dat de verkochte cassettes stof liggen te happen op de zolder van een verwoed verzamelaar. De onvermijdelijke ruis van een cassette zou immers aardig klinken bij “Lucid Lake” en “Shimmers of Darkness in Voids of Happiness“. Wij maakten alleszins kennis met Ohio Mark wanneer het trio op de proppen kwam met “Horses“. Deze single maakte ons laaiend enthousiast voor de komst van een tweede ep.

De tweede single van die ep heet “In Utopia” en is geen verbloeming van de realiteit of de hunkering naar een egalitaire samenleving. Idem aan “Horses” is de track gehuld in een mystieke ervaring. De zanglijnen zijn opnieuw onverstaanbaar, maar doordat ze monotoon gestemd zijn, kan je wel vlug mee neuriën op de melodie. Bij de intro komen de drums nogal opzwepend over, al zijn ze niet dominant want de algemene sound doet ons mentaal wegbaden in een vloeibare massa. Uit welke genotsmiddelen die massa bestaat, laten we over aan het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs en psychoactieve medicatie. Wij worden alleszins instant gelukkig van de muziek. Dat Ohio Mark’s tweede ep wederom een exotisch huzarenstuk zal worden, lijkt nu bevestigd te zijn.

Deze ep heet Whoever en heeft nog geen releasedatum. Ohio Mark speelt de 23ste april op New NOISE III. Dat is het indoor noisefestival van Wilde Westen. De andere acts zijn Part Chimp (UK), Heisa, Purrses en Brorlab.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Trialogos & Ohio Mark @ Trefpunt: Hoogsensitieve spielerei

Liefhebbers van avant-gardemuziek zullen tijdens hun jacht naar onontgonnen parels wellicht al eens gebotst zijn op Conny Ochs. Solo wist de Duitse…
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Ohio Mark - "Horses"

Toen we anderhalf jaar geleden vroegen aan vijftien Belgische toppers waarom 2021 beter zou zijn dan 2020, fluisterde Crowd Of Chairs ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.