InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Ohio Mark – “Horses”

Toen we anderhalf jaar geleden vroegen aan vijftien Belgische toppers waarom 2021 beter zou zijn dan 2020, fluisterde Crowd Of Chairs ons in dat Ohio Mark klaar zit met een release. Dat was voor de Gentse noiseband geen staatsgeheim, want zanger-bassist Benjamin Claes draait bij Ohio Mark aan de synthknoppen en speelt er ook gitaar. Vergis je niet, Ohio Mark is geen dertien in een dozijn-zijproject. Vanuit Antwerpen trad Ohio Mark in 2018 voor het eerst naar buiten met de single “Lucid Lake” en getuigde daarmee van een portie experimenteerdrang.

Iets erna tekende de shoegazeband van zanger-gitarist Erik Van Hoecke, Pieter De Cnudde (synths) en Benjamin bij het Brusselse cassettelabel, Sentimental Records. In ruil promootte het label de debuutsingle op haar eerste mixtape. Hetzelfde lot was beschoren voor “Frida“, de tweede single van Ohio Mark. Deze track verscheen op a sentimental Mixtape #2.  Sindsdien is Ohio Mark een vertegenwoordiger van een generatie elektronische avant-gardisten die, ook buiten onze landgrenzen, wordt opgepikt door muzikale avonturiers. Die perceptie werd reeds realiteit met de ep Exotism (2019), waarin het concept ‘luid’ een nieuwe betekenis kreeg. Vorige week verspreidde de band op haar sociale media een cryptisch videofragment dat geknipt was uit de clip van “Horses”.

“Horses” steekt van wal met elektronische drums die de stilte linea recta doorbreken. Eens Erik zijn onverstaanbare teksten scandeert, voel je je omgeven door een waas van geheimzinnigheid waar het gezellig vertoeven is. Diep verscholen achter de galmende vocalen gaat Pieter helemaal los met zijn synthesizers waardoor alle tumult als een donderslag bij heldere hemel verdwijnt. Volgens het ritme van een galopperend stel paarden houden de drums de track erg sfeervol in balans. Per beat wordt het telkens klaarhelder dat de dreiging van een blikseminslag veraf lijkt te zijn. Het beeld dat ons daarbij voor de geest komt, is de Pegasus van TriStar Pictures die hoog in de wolken het begin van een tijdloze (familie)film inluidt. Wanneer dat mythisch wezen op je scherm dichterbij lijkt te komen, snijdt de spanning alom maar wilt je innerlijke kind niets liever dan mee op dromentocht gaan. Stiekem weet je dat die tocht een droom is die onverwachts signalen zal uitzenden naar je bewustzijn. Idem dito voor de nieuwe muziek van Ohio Mark die, gekneed uit een kristalfijne stof van flarden Aphex Twin, My Bloody Valentine en New Order, fors inhakt op je ziel.

Ohio Mark speelt op 26 augustus in de Gentse cocktailbar, De Roes. De nieuwe ep wordt later dit jaar verwacht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Ride - Interplay (★★½): Psychedelia voor spek en bonen

Toen Ride in 2019 hun tweede comebackalbum This Is Not A Safe Place uitbracht, merkten we op dat de shoegazepioniers zich eindelijk…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Pick-Up Full of Pink Carnations (★★★): Overwinteren in Californië

What do you expect from The Vaccines? Vlotte popdeuntjes, meebrulbare refreinen en een gezonde dosis eightiesvibes. Drie keer raak met het heerlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.