Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Divided – “Futures”

Divided is een vierkoppige West-Vlaamse metalband, boordevol jeugdige energie en ambitie. Ondanks het feit dat de leden slechts 21 jaar zijn, bewezen ze hun kunnen al meerdere malen. Terug in 2016 werden ze derde in Kunstbende nationaal en nog geen drie jaar later een van de winnaars van Sound Track 2019. Sinds kort sloten ze zich ook aan bij Dunk!Records, intussen gekend als een grote naam in de postrock- en metalwereld. Nu brengen de West-Vlamingen ons het gloednieuwe “Futures”, een nummer dat ze in samenwerking met Tim De Gieter (van o.a. Amenra en Doodseskader) vorm gaven.

De intro van de gloednieuwe single “Futures” zou zo kunnen thuishoren op een STAKE-album. Een intense riff gecombineerd met pijnlijk geschreeuw neemt ons onmiddellijk mee in het nummer. Hierna probeert zanger Pepijn ons met zijn heldere vocalen een doelloos gevoel in te boezemen. Dit sfeertje wordt gedurende het nummer niet meer losgelaten. Met dronegeluiden en intensere vocals worden we meegenomen naar het slot. “Futures” blijft tot het einde opbouwen, wat de intensiteit enkel maar ten goede komt. Geen knallend slot, maar wel een opbouw en een honger naar meer. We zijn dus enorm benieuwd naar welk nummer hierop zal volgen op hun aankomende ep Riser.

Wie Divided aan het werk wil zien, kan dit voorjaar terecht in meerdere Vlaamse concertzalen, waaronder De Kreun te Kortrijk op 15 april. Hier zullen de Kortrijkzanen hun nieuwe ep Riser, uit op 8 april, voorstellen.

Facebook / Instagram Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

36 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Divided – Riser (★★★½): Klaar om hun plekje te veroveren

De heren van Divided zijn voor Dansende Beren geen ongekende. In 2017 nog interviewden we deze toen piepjonge kerels. Vijf jaar later…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Divided – “Slumberland”

De West-Vlamingen van Divided verwenden ons eerder dit jaar al met “Futures”, een opbouwend nummer dat het talent van het jonge viertal…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dahlia Sleeps - "Divided"

Het Britse duo Dahlia Sleeps is niet aan zijn proefstuk toe, maar toch lijkt het meer dan ooit alsof de band een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.