Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single S. Carey – “Break Me Open”

© Peter Larson

Sean Carey kennen we vooral als de drummer van Bon Iver, maar ook onder eigen naam maakt de beste man bijzonder fijne liedjes waar we maar al te graag bij wegdromen. Op muzikaal vlak sijpelt af en toe het dna van Bon Iver door, maar laat je dus niet misleiden. S. Carey kondigde zijn inmiddels vierde langspeler aan; Break Me Open, waarvan we meteen de eerste single te horen krijgen. Titeltrack “Break Me Open” blijkt de start van een nieuwe muzikale periode voor de Amerikaan.

“Break Me Open” ontpopt zich al heel snel tot een zeer sfeervol nummer dat zijn naam alle eer aan doet. De voorzichtige pianoklanken die de intro kleur geven, krijgen al gauw het gezelschap van breekbare vocals en een drumpartij die het tempo opvoert. Daarmee krijgen we geen grote verrassingen van de muzikant, maar misschien is 2022 ook helemaal niet het jaar van de experimentele composities, dan wel van kwalitatieve, warme songs die we graag meenemen wanneer we ons even terugtrekken in een huisje ver weg van de bewoonde wereld. Het geheel sterft op een organische manier uit waardoor we bijna niet door hebben dat de klanken ingeruild worden voor een vredige stilte.

Break Me Open verschijnt op 22 april via Jagjaguwar.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsRecensies

S. Carey - Break Me Open (★★★): Hoop na hartzeer

Sean Carey bewees zich de afgelopen jaren als een muzikale duizendpoot. De Amerikaanse muzikant leerden we kennen als de percussionist en achtergrondzanger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ethan Gruska & Bon Iver - "So Unimportant"

We kunnen niet veel positiefs zeggen over de coronacrisis, behalve dat veel artiesten het de perfecte gelegenheid vonden om hun creatieve horizonten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bon Iver - “Second Nature”

Wie had ooit gedacht dat we Bon Iver, Ariana Grande en Kid Cudi in dezelfde zin zouden vernoemen? Wel, dankzij de nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.