Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L’objectif – “Same Thing”

© Martyna Wisniewska

L’objectif is één van de jongste bands op onze radar. De bandleden werden in 2005 geboren en noemen zichzelf zo sinds hun twaalfde. Gezien ze zelfs de gloriejaren van emo en indierock gemist hebben, is het begrijpelijk dat de getalenteerde jonkies zich niet zo bewust zijn van scenes en gatekeeping. Hun geluid klinkt dan ook iedere keer anders, zodat we het stilaan enkel maar als rock ’n roll kunnen omschrijven. Hun eerste en voorlopig laatste substantiële release was Have it Your Way, die het vorig jaar meteen tot in onze lijst van beste ep’s schopte. Hier vormde punkpunk de basis waarop een allegaartje van verwante stijlen gepind werd.

De losse single “Same Thing” is minder brutaal dan pakweg “Drive in Mind“. Het kwartet uit Leeds bewijst ermee echt alle kanten te willen opgaan. De simpele popstructuur is heel radiovriendelijk en met een karaktervolle stem à la Alex Turner zullen vast heel wat festivalweides volgen. Frontman Saul Kane verklaarde dat het bewust een nummertje is om op te zingen en dansen. We horen dan ook de invloed van dancepunk bands zoals DEVO en BODEGA, maar ook het gitaarspel van Nile Rodgers. Kane verzorgde ook zelf de productie, die mooi het midden houdt tussen de helderheid van de studio en de botheid van op het podium. Zijn teksten houden het ook minder impressionistisch, het lijkt een oproep tegen zichzelf om te stoppen met buitensporige introspectie. Na een synthintro worden we er meteen op vol tempo ingeblazen waarna het viertal ons niet meer loslaat. Daniel Broadley maakte de video, zoals hij bijvoorbeeld ook al deed bij Yard Act. Naast een gekke referentie naar Waar is Wally? heeft de band er gewoon wat plezier. Met “Same Thing” lijkt L’objectif niet te willen anticiperen op een groter doel, maar gewoon even ter plekke te willen dansen.

L’objectif heeft slechts vijf Britse shows gepland voor het komende half jaar, waarvan twee in het voorprogramma van Everything Everything. Wie weet komen er nog wat Belgische bij!

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

141 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L'objectif - "The Dance You Sell"

Toen we voor het eerst kennis maakten met L’objectif, voorspelden we de band meteen een grootse toekomst. Zo’n grote vaart nam de…
AlbumsRecensies

L’objectif – We Aren’t Getting Out But Tonight We Might (★★★★): Puberale moodswings op z’n geloofwaardigst

L’objectif zag het licht toen de twaalfjarige Saul Kane en Louis Bullock in de Franse les de doelstellingen van de komende les…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.