Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pusha T – “Diet Coke”

Sommigen dromen van een tijdmachine om de jaren negentig te herbeleven, maar zij zoeken te ver. Wie slim is, luistert gewoon naar Pusha T’s  nieuwe nummer “Diet Coke”. Met niemand minder dan Kanye West als producer en co-schrijver zet hij een stapje terug van het eerder moderne geluid van zijn laatste album DAYTONA. De gruwelijk diepe bassen die het toen voor het zeggen hadden, zijn nergens meer te bespeuren. In de plaats krijgen we een old school pianobeat, die ons ondanks de duistere bijhorende lyrics meteen in een optimistische roes verleidt.

Al rappend over zijn dagen als cocaïnedealer bewijst hij weer eens hoe poëtisch misdaad kan zijn. ‘Imaginary players ain’t been coached right / Master recipes under stove lights’, zingt hij. The number on his jersey is the quote price / You ordered Diet Coke, that’s a joke, right?’ Zijn talent als schrijver mag dan wel indrukwekkend zijn, maar toch stellen we ons vragen over het feit dat hij op zijn vierenveertigste nog steeds opschept over zijn criminele verleden. Verder mist de beat, hoewel hij je trommelvliezen zeker waard is, wat variatie en nuance. Bij deze dus een waarschuwing, na een minuutje luisteren zou je je wel eens gaan kunnen vervelen. Uiteindelijk is “Diet Coke” echter verre van een vreselijk nummer, en daar is Pusha T zelf ook volledig van overtuigd. ‘I’m on some one thousand percent rap superhero shit, man’, zei hij in een interview met Complex over zijn volgende, voorlopig nog naamloze, album.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
AlbumsRecensies

Pusha T - It's Almost Dry (★★★★): De beste in zijn vak

Een kleine vier jaar hebben we moeten wachten op Pusha T’s vierde langspeelplaat. Zonder enige context plaatste King Push in het begin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nigo – "Hear Me Clearly" (feat. Pusha T)

Je zult Nigo waarschijnlijk eerder kennen door zijn werk in de modewereld dan door zijn muziek. Hij is oprichter van het merk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.