AlbumsRecensies

Pusha T – Daytona (★★★★½): King Push blijft ongenaakbaar op zijn troon!

AlbumsRecensies

Pusha T – Daytona (★★★★½): King Push blijft ongenaakbaar op zijn troon!

We kunnen Pusha T met zijn 41 lentes stilaan één van de anciens uit het rapwereldje beginnen noemen. Toch is Terrence LeVarr Thornton oftewel Pusha T nog maar aan zijn derde langspeelplaat toe. King Push brak pas in 2013 echt door met zijn eerste album My Name Is My Name. Als goede vriend van Kanye West kon hij dan ook op hem rekenen om de productie voor zijn eerste album volledig op hem te nemen. Ook op Daytona neemt Kanye West de productie voor zijn rekening en die is ronduit verbluffend. De prijs voor meest controversiële albumcover heeft Daytona alleszins al verdiend, want Kanye West betaalde maar liefst 85.000 dollar voor de rechten op de foto. De foto is namelijk getrokken in de badkamer van Whitney Houston tijdens het toppunt van haar drugsverslaving, in 2006. Volgens West paste de foto perfect bij het album.

Het album telt ‘amper’ zeven nummers maar  liever een album met zeven nummers die er staan dan een album met twintig nummers waarvan je de helft al direct in de vuilbak mag gooien. Na 21 minuten ben je al door het album heen, een erg snelle rollercoaster dus. De rit begint met “If You Know You Know”. Vanaf de eerste seconde wordt je meegezogen op de beat van Kanye West en de straffe rap van Pusha T. Je merkt direct dat het plaatje klopt en dat beide heren zeer goed op elkaar zijn ingespeeld. Het openingsnummer is misschien wel direct het beste wat dit album te bieden heeft. Gaat het niveau dan omlaag vanaf het tweede nummer?

Absoluut niet! “The Games We Play” en “Hard Piano” bevinden zich wat op dezelfde flow door de fantastische piano-beat die Kanye West erop heeft gegooid. Pusha T gaat hard op elke strofe en heeft misschien wel een van de beste rap flows die we in 2018 al gehoord hebben. Op “Hard Piano” doet ook die andere ancien Rick Ross zijn duit in het zakje met een strofe. Met “Come Back Baby” zitten we al over de helft van het album. Maar er is absoluut geen verval te bespeuren, integendeel. De combinatie van dit refrein vol emoties en de rauwe lyrics van Pusha T is ronduit overweldigend.

Op “Santeria” krijgen we dan weer een volledig Spaans refrein van 070 Shake, een jonge meid met ballen. ‘Dat moet wel verschrikkelijk slecht klinken’, hoor ik u al denken, maar opnieuw wordt het tegendeel bewijzen. Pusha T lijkt wel ongenaakbaar op zijn troon. Op het voorlaatste nummer “What Would Meek Do” neemt Kanye West naast de productie ook nog een strofe voor zijn rekening. Beginnen doet hij die met de woorden “Poop, Scoop”. Daarmee verwijst hij natuurlijk naar zijn nummer “Lift Yourself” dat hij vorige maand uitbracht. Op het vervolg van zijn strofe heeft hij het ook onder meer over de commotie die hij de laatste maanden heeft veroorzaakt met zijn controversiële uitspraken. Zijn uitlatingen over slavernij en Donald Trump liggen bij iedereen nog vers in het geheugen. Love him or hate him, Kanye West levert op dit album wel een productie af om u tegen te zeggen, van een torenhoog niveau.

Met “Infrared” wordt het album ook in stijl afgesloten. Pusha T rapt over het feit dat veel van de hedendaagse rappers niet ‘echt’ meer zijn. Vooral Drake krijgt de wind van voren en wordt met de vinger gewezen. In juni komt de Canadese rapper alleszins met een nieuw album, misschien wordt Pusha T dan van repliek voorzien.

Alles bij elkaar is Daytona een fantastische plaat en het is dan ook makkelijk een van de beste rapalbums van dit jaar. Maar omdat vijf sterren alleen aan de absolute perfectie toebehoren, worden het er vier en een half. Al benadert Pusha T die perfectie wel. Volgende week brengt ook Kanye West zijn eigen solo-album uit, de week erna een album samen met Kid Cudi. Het zijn dus absolute hoogdagen voor alle liefhebbers van het rapgenre.

 

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lorn - "ENTROPYYY"

Het is niet eenvoudig om de elektronische muziek van Marcos Ortega, ofwel Lorn, onder één concrete noemer te brengen. Hij heeft door…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cardi B - "Hot Shit" (feat. Kanye West & Lil Durk)

Het is ondertussen alweer vier jaar geleden sinds Cardi B’s debuutalbum Invasion of Privacy uitkwam. De plaat van de New Yorkse werd ontvangen met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.