AlbumsRecensies

Anysa – Gosh. (★★★): Zomerglimp

Ook last van de vijftig tinten grijs die februari in de aanbieding heeft? Dansende Beren laat je niet in de steek, want wij verloten een ticket naar de zon. Weliswaar enkel figuurlijk, maar de stralende pop- en r&b-zwijm van Anysa’s eerste ep Gosh. vult minstens even vlotjes jouw vitamine D aan.

De Brusselse Anysa Grammenoudis kreeg heus wat meer dan een grammetje toen de schone stemmen werden uitgedeeld. Zelf geeft ze aan vreselijk verlegen opgegroeid te zijn; des te opvallender is deze uitbundige gooi richting breed publiek. Gosh. is dan ook muziek die we ons zo kunnen inbeelden op zomerse tentaangelegenheden voor jong en oud, met een uitgelaten sfeer waar niets moet, behalve de pintjes koud zetten. (Sorry, Tournée Mineralers.)

Op de allereerste Sound Track-editie in 2020 kon Anysa ons al bekoren. Het enige dat de weg naar de finale blokkeerde, was de jury — lastig. Misschien sukkelden ze net tijdens haar set met die typische groen-gele schuimoordoppen die je om de haverklap moet aanduwen, want anders is een veel minder elegante oorprop het enige overblijvende excuus voor het niet opmerken van Anysa’s hitgevoelige fijnzinnigheid.

Dan heeft ze maar zelf voor haar ep gezorgd, en die staat er! Meteen valt op hoe Anysa kosten noch moeite heeft gespaard om productioneel alles uit de kast te halen. Gosh. is duidelijk geen DIY-demoprojectje uit de garage. Geen enkele steek hebben ze laten vallen wat strakheid betreft. Die nauwkeurige afwerking betekent enerzijds een meerwaarde voor de sowieso al warme nummers, maar anderzijds creëert het zo nu en dan een iets te gestroomlijnd gevoel. Er had een hoekje extra af gemogen om Anysa’s eigenheid in de verf te zetten, hoewel het feit dat haar muziek duidelijk voortkomt uit passie weer veel goedmaakt. Eerder dan zomaar de ene uithaal na de andere te willen demonstreren, schakelt Anysa haar stem in het geheel in.

Opener “Oh My Guy” is meteen het meest catchy exemplaar. In een vingerknip blijft het hoopvolle liefdesrefrein hangen en zijn we vertrokken voor meezingmomenten. Op het meer rechtdoorzee “Tiger” komt de popsensatie dan weer meer naar boven, terwijl de andere dierenserenade “Beehive” zelfs een bossanova-aandoende richting uitgaat. Op die laatste wordt gespeeld met een boeiende balans tussen lieflijk en drijvend, waardoor het nummer eruit weet te springen. Dan resteert nog het soulvolle “Sometimes I Get a Little Bit Nervous”, wat ons tonnen karakter aanbiedt volgens het soulboekje. Een uitgelaten hoogtepunt om deze behaaglijke debuut-ep mee af te sluiten.

De eindsom is zeer positief voor Anysa. Gosh. is plezierig, upbeat, opvallend goed geproducet en allesbehalve pretentieus. Een fijne ep die recht uit het hart komt, en meer moet dat niet zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Features

Sound Track bootcamp brengt jonge artiesten samen

Een drietal jaar geleden werd voor het eerst Sound Track tot leven geroepen. Het kansenconcours van VI.BE, Clubcircuit, AB en de Brusselse…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Brussel @ Ancienne Belgique

Alle hoofdstedelijke marktpleintjes krijsen tegenwoordig kerst. Alsnog blijven we niet buiten, maar begeven we ons binnen, lekker knus en klaar voor melodieën…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Antwerpen @ Trix (Antwerpen)

Na een overvloed aan selecties en voorrondes wist de organisatie van Sound Track voor elke provincie acht talentvolle finalisten uit te kiezen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.