Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Halestorm – “The Steeple”

© Jimmy Fontaine

Een nummer om mee wakker te worden is het niet, wel een knaller om het weekend in te gaan. Met hun nieuwe nummer “The Steeple” komen we al iets meer te weten over het nieuwe album dat Halestorm zal uitbrengen op 6 mei later dit jaar. Naast dit nummer zal ook “Back from the Dead” op hun gelijknamige album staan, een nummer dat al in 2021 verschenen is.Voor deze vierkoppige Amerikaanse rockband zal dit het vijfde album worden.

Geen zachte intro, maar dat heeft Halestorm ook niet nodig. In “The Steeple” vliegen ze er meteen in en tonen ze wie ze zijn. Hoewel schreeuwend zingen soms mis kan lopen, is dit voor de zangeres Elizabeth ‘Lzzy’ Hale duidelijk geen probleem. De manier waarop ze zingt past ook bij de boodschap die ze met het nieuwe album wil doorgeven. Ze vertelt over haar ervaringen van de afgelopen twee jaar, waarbij het mentaal niet meer zo goed ging en ze zichzelf uit een afgrond moest trekken. Het nummer zelf heeft ook een religieus kantje. Zo wordt er regelmatig verwezen naar God en een kerk. Naast de zangkunsten van Lzzy Hale moet er toch ook wel aandacht besteed worden aan Joe Hottinger, de gitarist, en Josh Smith, de bassist. Tijdens een volgens ons veel te korte solo bewijzen deze twee dat Halestorm naast een krachtige stem ook twee zeer ervaren muzikanten bezitten.

Met zangkunsten die op de grens van schreeuwen staan kan Lzzy Hale haar mentale obstakels duidelijk weergeven. Wij zijn zeker benieuwd welke invloed deze donkere periode op de rest van het album heeft gehad en wachten dan ook nieuwsgierig tot 6 mei om dit antwoord te krijgen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Nerve Flip"

Begin april bracht Red Hot Chili Peppers na zes jaar nog eens een nieuwe plaat uit. Unlimited Love werd met redelijk wat…
Nieuwe singles

Nieuwe single The Amazons - "Ready For Something"

Een dikke twee maanden geleden schoot The Amazons voor het eerst sinds 2019 weer deftig uit de startblokken, en haalde alles uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.