Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle ML – “Nuit noire”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Maria-Laetitia Mattern verkende de Belgische podia de afgelopen jaren uitgebreid met haar groep Sonnfjord, maar begint nu in haar eentje het avontuur onder de afkorting ML. Als leadzangeres van haar vorige groep stond ze op alle grote podia in Wallonië en Brussel, maar het was lang stil rond het project. Inmiddels was het al vier jaar geleden dat ze muziek uitbracht, maar dat ze het nu in haar eentje doet, is niet de enige verandering. Ze ruilt het Engels namelijk in voor haar Franse moedertaal, waarmee ze haar goede vriendin Angèle achterna gaat.

“Nuit noire” klinkt zeker niet zo duister als de titel laat vermoeden en is vooral een verlichtend nummer, waarin de baslijn het ritme bepaald. Terwijl de strofes nog een bepaalde vrolijkheid bevatten, klinkt het refrein veel weemoediger en schemert er een gevoel van hoop door de synths. “Nuit noire” is niet meteen het nummer dat je bij de luisterbeurt van de sokken blaast, maar is er eentje dat gestaag groeit na elke luisterbeurt. We worden niet meteen uitbundig van dit nummer, maar kijken er al naar uit om met deze zachte melodieën op te staan en een koffietje te drinken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1836 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

ML - Ailleurs n'existe pas (★★★½): Ruwe diamant

Een jaar na de release van haar debuut-ep Changé komt de Brusselse Maria-Laetitia Mattern al met een opvolger. Haar tijden bij Sonnfjord lijken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ML - "Crève d'ennui"

De Brusselse Maria-Laetitia Mattern treedt steeds verder uit de schaduw van Sonnfjord, de band waarmee ze samen met haar broer Aurelio en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ML - "Ailleurs n'existe pas"

Tot een tijdje terug kenden we Maria-Laetitia Mattern vooral als zangeres van de groep Sonnfjord, maar inmiddels bouwt ze stevig aan een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.