Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TOUTS – “Shane MacGowans New Teeth”

TOUTS veroverde in 2017 onze harten met een geweldige, no-nonsense debuut-ep waarop de punkwaarde hoge pieken haalde. De band uit Derry verloor elkaar tijdens de lockdown weliswaar uit het oog en veel nieuwe muziek kregen we niet meer van het drietal. Tot nu, want de punkers zijn terug en ze zijn furieuzer dan ooit tevoren. In de lente verschijnt namelijk een nieuwe ep en daarvan is “Shane MacGowans New Teeth” de eerste single. Een ode aan de legendarische tanden dus van de frontman van The Pogues, iets wat je je direct voor de geest kan halen zeker als je weet dat er in 2015 wel wat specials rond die operatie op tv waren. Wij herinneren zijn oude tanden dan weer vooral van dit fragment.

Maar goed, terug naar TOUTS en naar de single “Shane MacGowans New Teeth”. Openen met de woorden ‘Kanye West for president for America only the best’, is iets wat meteen de aandacht opeist. Als direct daarna de gitaren aan het gieren gaan en er gewoon wat geroepen wordt, heb je al meteen goesting om met honderden bekers bier in het rond te gaan gooien. De vuile agressiviteit maakt ook plaats voor een bepaalde aanstekelijkheid want “Shane MacGowans New Teeth” is een heel catchy punkrock single geworden. De band lacht met de absurditeit van de media en doet dat op de meest punk manier mogelijk. Goed om TOUTS terug te hebben, hopelijk binnenkort ergens in de buurt te zien!

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3406 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Features

De grote internationale beren van morgen 2018: een terugblik

Een dik jaar geleden zochten we naar veertien straffe internationale acts, die we de eerste twee weken van het jaar aan de…
Features

De Grote Beren Van Morgen 2018: TOUTS & Danny Blue and The Old Socks

Het nieuwe jaar is nog fris en vers, maar we stellen jullie met veel plezier onze ‘Grote Beren Van Morgen’ voor. We…
FeaturesUitgelicht

33 leuke EP's uit 2017

EP’s zijn voor een band vaak een voorbode voor wat nog komen zal. Meestal bewijzen ze met deze korte cd’s dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.