Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party – “The Girls Are Fighting”

© CPU – Toon Miermans

Het is bijzonder lang geleden dat we nog eens oprecht enthousiast werden als Bloc Party nieuwe muziek aankondigde. De band rond Kele Okereke kende natuurlijk hoogdagen met Silent Alarm en in mindere mate Four, maar daarna nam de kwaliteit toch een serieuze duik. Ook solo wist de frontman niet meer van welk hout pijlen maken, dus hadden we onze hoop eigenlijk al opgegeven. Tot eind november, want toen maakten de Britten hun comeback met het sterke “Traps“, de eerste single van Alpha Games, waarin het viertal terug naar zijn roots zou keren. Veelbelovend dus, en dat wordt vandaag nogmaals bevestigd door “The Girls Are Fighting”.

De nieuwste creatie van Bloc Party mag dan wel niet zo hard scheuren als de vorige, toch mag ook deze single er zeker zijn. “The Girls Are Fighting” komt op gang met een mysterieuze mix van donkere gitaren, donkere bassen en heel wat drums. Kele herhaalt op zijn gekende manier de tracktitel een paar keer, waarna het nummer loskomt. Even later krijgen we dan een elektronisch bewerkte gitaarsolo voorgeschoteld, die de definitieve Bloc Party-factor aan de single toevoegt. Zonder dat er een echt groots hoogtepunt volgt op “The Girls Are Fighting”, weten de Britten ons toch te boeien. Wij zijn alvast benieuwd naar hoe dat album in z’n geheel zal gaan klinken.

Alpha Games verschijnt op 29 april. Op 12 mei speelt de band in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Bloc Party @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Inwisselbaar

Iedere keer als Bloc Party langskomt in ons land, kan je nooit echt weten wat te verwachten. De ene keer is het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bloc Party - Alpha Games (★★★½): Een mix van frustratie en speelsheid

Wie had in 2005 Silent Alarm niet op repeat staan? Wij ieder geval wel. Vandaag de dag dreunt het debuutalbum van Bloc…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party – “If We Get Caught”

Le nouveau Bloc Party est arrivé en die klinkt behoorlijk zoals de speelse indieband  van weleer. Dat de groep rond Kele Okereke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.