Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NOBRO – “Bye Bye Baby”

Na vier jaar aan warrige uitgaves lijkt NOBRO eindelijk schrijverschap ontdekt te hebben. De band uit Montréal startte haar carrière in semiprominentie met nummer “LALA“. De harde lijn werd verder getrokken op debuut-ep Sick Hustle uit 2020, maar eerlijk gezegd schipperen die nummers tussen oninteressant en ronduit slecht. Zeker, ze zijn soms catchy en energiek, maar ze slijten snel. Gesitueerd tussen garagerock en riot grrrl, voegden de Canadese vrouwen weinig toe aan het luide genre en waar ze dat deden, klonk het eerder als een misslag dan een homerun. Lijdend aan bloedarmoede en gebrek aan ideeën, deed het viertal in bijna elk nummer een wanhopige poging om de suffe structuur op te krikken door snel van toonsleutel te veranderen, om daarna het rataplan gewoon weer te herhalen. Voeg daar sporadisch nog wat ongerijmde bongo’s en huiveringwekkende lalala’s of oehoehoe’s bij en je hebt zin om ineen te kruipen.

Dit is waarom we blij zijn dat NOBRO zichzelf een herkansing gunt met Live Your Truth Shred Some Gnar. Deze ep komt uit op 23 februari via Big Scary Monsters. De eerste single ervan heeft nog steeds de lalala-ziekte, maar voor de rest lijkt “Better Each Day” het nieuwe motto van de band te zijn. “Julia” deed een stevige stap in de juiste richting, met een verrassende dynamiek en – beeld je eens in zeg – meer dan één riff doorheen het verloop. Enkele nummers in midtempo zoals deze zullen vast niet misstaan in de zevenkoppige ep. De nieuwste, “Bye Bye Baby”, is ook een stijlbreuk, alleen al omdat gitariste Karolane Carbonneau de hoofdzang verzorgt en niet bassiste Kathryn McCaughey. ‘You should take advantage of your sadness to write a freaking badass song,’ zei deze laatste na een zware break-up van Carbonneau. We zijn dankbaar voor deze woorden, want “Bye Bye Baby” is het eerste oprecht grootse punknummer van het viertal. Alle instrumenten werken goed samen en komen om beurt boven in de mix van tweevoudig Grammy Award-winnend ingenieur Dave Schiffman. Een totale tempobreuk met keyboards laat ons halfweg de song van ons stokje vallen, zodat het herhaalde refrein op het einde voor een keer welgekomen is. Gezien de Canadezen dit keer meer dan één dag studiotijd genomen hebben per instrument, zal de ep vast nog fijne wendingen in petto hebben!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Delivery - "Digging The Hole"

De grond in Australië moet ondanks de hitte toch bijzonder vruchtbaar zijn, want het aantal bands dat de laatste jaren komt overgewaaid…
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PARKS - “Big Frog”

‘Breek de norm, breek de stilte’, is de poëtische slagzin van de relatief nieuwe Belgische band PARKS. De groep is deels voortgevloeid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.