Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cariss Auburn – “Fantasy”

Een jaar geleden leerden we Cariss Auburn voor het eerst kennen en mochten we uitgebreid kennismaken met haar muzikale ambities. Vorig jaar bracht ze vier singles uit, die ze uiteindelijk tot de ep Refraction bundelde en waarmee ze haar eerste grotere successen achter haar naam zag verschijnen. Daarna was het even stil, maar stille waters hebben altijd diepe gronden en zo voelden we al een tijdje nieuwe muziek aankomen van de Britse soulstem. Vandaag komt dan ook eindelijk witte rook uit de schoorsteen en keert de zangeres terug met nieuw werk. Het wordt meteen ook de soundtrack van haar grote campagne met Dr. Martens, waarbij creatievelingen werden uitgedaagd om rond haar muziek iets te creëren.

“Fantasy” haalt inspiratie uit funkmuziek van de jaren tachtig en bouwt eveneens verder op de zweverige r&b die zo kenmerkend voor Auburn is. Het schrijfproces van deze single was niet makkelijk, want ze herschreef het refrein een twintigtal keer tot ze uiteindelijk tot het prachtige resultaat kwam. De rustgevende melodie zorgt voor een ware gelatenheid, die we eerder al op singles als “Float” en “Daydream” zo smaakten. We fantaseren alvast verder over haar toekomst, want een grote doorbraak lijkt echt niet meer ver te zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

M83 - Fantasy (★★★★): Meegesleurd in een wonderlijk universum

Ruim twintig jaar al timmert Anthony Gonzalez met zijn project M83 aan zijn muzikaal parcours. Voor het grote publiek kwam de doorbraak…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle rlyblonde - "Fantasy"

De Brooklynse Carina Allen werkte lang als fotografe voor artiesten als Donna Missal, Pom Pom Squad en Spill Tab, maar besloot uiteindelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single M83 - "Oceans Niagara"

Ondanks dat Anthony Gonzalez al meer dan twintig jaar bezig is met zijn muzikale project M83, is nieuwe muziek vandaag de dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.