Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle DoomCannon – “Amalgamation”

DoomCannon is de solo-artiestennaam van Londonse componist, producer en multi-instrumentalist Dominic Canning. Hij is geen onbekende achter de schermen van de bloeiende jazzscene in de UK. Hij werkte als muzikant mee aan muziek van Celeste, TriForce en Project Karnak. Ook tourde hij live mee met Nubya Garcia. Na al deze ervaring en invloed van anderen brengt DoomCannon zijn solo debuutsingle “Amalgamation” uit. Op de single spelen nog zeven andere muzikanten mee die een rijke bezetting van drums, violen, cello, gitaar en saxofoon met zich meebrengen.

Een poppy gitaardeuntje zet het nummer in, maar al snel wordt duidelijk dat dit geen popnummer zal zijn. De hevige breaks van de drummer wisselen af met zoete saxofoonmelodieën. Uiteraard neemt ook DoomCannon op zijn piano en synthesizer uitgebreid de tijd om zijn instrumentaal verhaal te vertellen. Als geheel komt de compositie soms wat chaotisch over, maar dat is deels te wijten aan het improvisatorische karakter van zijn jazz. De lengte van zeven minuten past helemaal in dat plaatje.

DoomCannon wilt met “Amalgamation” zijn kijk op de huidige wereld duidelijk maken. Hij ervaart in het heden meer en meer individuele segregatie en zou dat graag anders willen zien. Zo begrijpen wij de compositie beter. De intensiteit van drums, violen en piano staan voor de climax richting het proces naar een potentiële wereld van harmonieus samenleven, zoals de zachtere intermezzo’s weergeven. De titel “Amalgamation” vertaalt zich dan weer naar “samensmelting”, de cirkel is rond. DoomCannon brengt hiermee een indrukwekkende debuutsingle die zowel muzikaal als metaforisch veel waarde in zich draagt.

Meer informatie over shows of een album is voorlopig nog niet bekend, maar er komt in 2022 sowieso meer materiaal op Brownswood Recordings.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

KOKOROKO @ Ancienne Belgique (AB): Compleet collectief

Met hun zelfgetitelde debuut-ep veroverde het Londense collectief KOKOROKO zowat alle muziekliefhebbende harten van de wereld. Dat was ondertussen wel al meer dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TC & The Groove Family - "Bossfight" (feat. Pariss Elektra)

TC & The Groove Family is een tienkoppige groep en geesteskind van drummer/percussionist Tim Cook. Multiculturaliteit en verschillende genders zorgen voor een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Supershy - "Happy Music" & "Something on My Mind"

Dat de Britse Tom Misch zowel achter de knoppen als op het podium een fenomeen is, staat buiten kijf. Dat bewees hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.