Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle 611 Shapeless – “Feelings”

611 Shapeless dat zijn David Gabay, Avi Hadas en Amir Noy. Drie vrienden uit Israël die op 20 jaar al in verschillende bands meespeelden en in 2020 samen 611 Shapeless startten. Ze noemen zichzelf een neo-psychedelische rockband en proberen hun hersenspinsels te vertalen in muziek. Hun doel is om met hun muziek een algemene menselijke frequentie te raken zodat die in de oneindigheid van het heelal kan resoneren. Dat zijn veel moeilijke woorden om te zeggen dat de muziek weldegelijk psychedelisch is.

Debuutsingle “Feelings” windt er geen doekjes om. Vlak na de intro merken we duidelijk een Pink Floyd invloed, instrumentaal dan toch. De lyrics waarin ze gevoelens vergelijken met bloemen en visites om vervolgens te zingen over dat gevoelens zijn hoe ze zijn, voelt nogal clichématig en goedkoop aan. Melodieus zit de zang dan weer wel leuk in het geheel. Na een tweede luisterbeurt voelt het nummer vertrouwd en aangenaam aan. Gitaren, zwevende vocalen, delay-pedalen en swingende drums. Met weinig middelen weten ze toch een aangename sfeer te scheppen en krijgen ze ons langzaamaan mee in hun psychedelische trip. Als band klinken ze momenteel nog als een degelijke Pink Floyd tributeband, een hobbyproject van getalenteerde vrienden. Om volledig te overtuigen gaan ze toch hun hersengolven wat meer op elkaar moeten afstellen, maar dat potentieel horen we wel in “Feelings”.

Meer informatie over een album geven ze nog niet, maar volgens hun sociale media is dat wel in aantocht.

Instagram/ Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons - "Bloodrush"

De rockers van The Amazons storten zich weer volop in de muziek dit jaar. Ze vergezelden om te beginnen Royal Blood op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Not The One"

Red Hot Chili Peppers heeft de laatste jaren wat meer tijd nodig om met nieuw materiaal op de proppen te komen, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Afghan Whigs - "I'll Make You See God"

Na vijf jaar stilte is het eindelijk zover. The Afghan Whigs, rockband uit Cincinnati, brengt een nieuwe single uit en dat voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.