Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bodega – “Thrown”

© Pooneh Ghana

Hoera, verse honing van het New Yorkse punkcollectief Bodega; daar wordt een mens al eens blij van. “Thrown” is de tweede single van het nieuwe album Broken Equipment, dat uitkomt op 11 maart via What’s Your Rupture?. Een label waar ze in prima gezelschap zijn van bands als Royal Headache en stadsgenoten Parquet Courts, waarmee ze het geluk hadden om op eerdere release Endless Scroll mee samen te werken.

“Thrown” vertrekt vanuit een groove en klinkt iets sneller en repetitiever dan de eerder uitgebrachte single “DOERS”. Maar aan variatie binnen de herhaling geen gebrek, met goed getimede gitaarakkoorden en ludieke bassen. Daarbovenop nog eens de hele goeie en verfrissende vocals van zanger Ben Hozie. Denk aan Fu Manchu of Brant Björk: agressief, maar resoluut. Een enorme troef in ieder geval. De verhoudingen zitten ook goed in de mix, in een onweerlegbaar coole single die thuishoort in de betere Spotifylijstjes.  

Heerlijk toch, zo’n nummer waardoor de loopcadansen/fietswattages toenemen en de kansen op flitsboetes gevaarlijk veel hoger liggen. “Thrown” is een banger, veel meer woorden moeten we er niet aan vuil maken. Tot op 29 april in Trix!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cheekface - "Pledge Drive"

Cheekface is zo’n band die echt een onmiskenbare sound heeft. Het drietal doet denken aan bands zoals Talking Heads en Parquet Courts,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.