Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BODEGA – “DOERS”

© Pooneh Ghana

Het laatste wapenfeit dat we van de New Yorkers van BODEGA kregen, dateert alweer van 2019. Toen de band met Shiny New Model een leuke mini-LP uitbracht. In de tussentijd zochten bandleiders Ben Hozie en Nikki Belfiglio nieuwe leden voor BODEGA en die vonden ze in de vorm van Tai Lee (drums), Adam See (basgitaar) en Dan Ryan (gitaar). Het eerste resultaat van die nieuwe samenwerking krijgen we in de vorm van “DOERS”. Soundgewijs een kleine wijziging, maar inhoudelijk nog steeds over de invloed van technologie op muziek.

‘Bitter, harder, fatter, stressed out’, met zo’n refrein blijft een song natuurlijk hangen en dat is bij “DOERS” niet anders. De zwoele baslijn die doorheen de strofes de song ondersteunt, krijgt gezelschap van de agressieve vocals van Ben Hozie die een verhalende stijl met zich meedraagt. Bij het refrein krijgen we dan eerder genoemde lyrics en die blijven na één keer horen al meteen hangen. De backings zorgen weer voor een extra dynamiek en zo is “DOERS” een comeback in sterkte van BODEGA. Op de b-kant hoor je ook “Top Hat No Rabbit”, een nummer dat niet op de nieuwe plaat verschijnt, maar wel een leuk extraatje biedt.

De single komt op Broken Equipment, de tweede plaat van BODEGA die op 11 maart verschijnt. Op 29 april 2022 speelt de band in Trix.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3593 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
LiveRecensies

BODEGA @ Trix (Bar): Eclectische eenvoud troef

Door verstomming worden we acuut geslagen bij het binnentreden van de Trix. Amper veertig man staat er te wachten op een van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

BODEGA - Broken Euipment (★★★): Straffe nummers in een zee van slappe koffie

BODEGA draait al een tijdje mee in het garagerockwereldje – vier jaar om precies te zijn – maar loste in al die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.