Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foo Fighters – “Fraggle Rock Rock”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dat een grote band muziek maakt voor een tv-serie is anno 2022 helemaal niet meer zo gek. Dat een wereldband als Foo Fighters een nummer in elkaar stak voor het kinderprogramma Fraggle Rock, dat overigens na 35 jaar zijn comeback maakt, is toch op z’n minst opvallend te noemen. Dave Grohl en zijn kompanen mogen dan wel levende legenden zijn, sinds een aantal jaar is de band toch een soort ‘dadrock’-schim van zichzelf geworden. Met Medicine at Midnight werden er bijvoorbeeld allerminst potten gebroken en ook de horror/comedyfilm die er volgende maand aankomt, ziet er eerder cringe dan cool uit. Nu Foo Fighters de kans krijgt dat verval te bevestigen in een kinderprogramma, laten de mannen die kans niet aan zich voorbijgaan.

De Amerikanen inspireerden “Fraggle Rock Rock” op de originele titeltrack, maar gaven er natuurlijk hun eigen twist aan. De gitaren zijn al vanaf de eerste seconde aanwezig, waarna ook de herkenbare schreeuwerige stem van Grohl zijn intrede maakt. Toch klinkt deze creatie allerminst hedendaags, gezien de achtergrondstemmen van Patti LaBelle, Daveed Diggs en Cynthia Eriva een jaren tachtig-sound aan het nummer geven. “Fraggle Rock Rock” bevat natuurlijk ook een groovy gitaarsolo en een breakdown om alles weer in gang te knallen, maar uiteindelijk blijft het een soundtrack voor een kinderprogramma. Noemenswaardig in de Foo Fighters-discografie? Helemaal niet. De band zal er echter wel enkele kinderen van overtuigen dat de gitaar een cool instrument is. Rock on!

Fraggle Rock is sinds afgelopen vrijdag beschikbaar via AppleTV+.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1304 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Dream Widow - Dream Widow (★★★½): Een vervloekt artefact

Wanneer mensen de middelbare leeftijd bereiken, gebeuren er soms vreemde dingen. Hun eerder zo duidelijke levensdoelen lijken plots futiel en ze zoeken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Dream Widow - "March of the Insane"

Dream Widow is een band die 25 jaar geleden een plaat opnam, waarna een demon de volledige band uitmoordde. Althans, dat is…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview King Hiss: 'We zijn een band die altijd z'n eigen verhaal creëert.'

Eind vorige week vernamen we het droevige nieuws dat de Kortrijkse stonermetalband King Hiss na tien jaar een punt zet achter haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.